Starbucks vill spara pengar, ersätter Sitecore med SDL globalt

In CXM, Online Marketing, SDL Tridion Sites by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Sverigeaktuella Starbucks har just öppnat ännu en svenskt café i Mall of Scandinavia. Den tionde. Samtidigt väljer kaffejätten i en större affär att skicka ut sitt mångåriga val av kundupplevelse och CMS hantering från Sitecore. Representanter från SDL berättar för MKSE att de är stolta över att ta över kunden.

Starbucks köper in SDL Web licenser och väntas ersätta SiteCore globalt med dessa.

Starbucks har över 100 redaktörer som driver fler än 50 siter och dessutom översätter content till fler än 50 språk. 

Starbucks lägger uppenbarligen årligen ned hela 2 miljoner USD på översättning av innehåll. En siffra man nu snabbt hoppas hitta ROI inom via de nya, språkfokuserade SDL lösningarna. Ett exempel på att en så pass ’tråkig’ egenskap som multilanguage kan hjälpa till att få bland de mest attraktiva kunderna.

Starbucks är en amerikansk kafékedja med 22 088 kaféer i 66 länder. Siffran inkluderar (april 2015) 10 stycken i Sverige, 14 i Norge, drygt 13 279 i USA, följt av 1 324 i Kanada, fler än tusen i Japan, 851 i Kina och 806 i Storbritannien. I USA är man sett till intäkter landets 3:e största snabbmatskedja efter McDonalds och Subway.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Akademibokhandeln och Bokus handlar upp Sitecore Ordercloud e-handel och Bizzkit PIM av SQLI Nordics

Leave a Comment