Stockholms Stad får ut nytt approjekt på tid och budget

In Android, iPad, iPhone, Nyheter, Offentlig sektor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det finns IT-beställare inom Stockholms Stad som får ut projekt i tid och på budget. Samtidigt som landet fasas över projektet Skolplattformen släpper en annan grupp inom staden nya iOS och Android appen Hållbar hälsa. Där kan seniora medborgare få tips och råd om bland annat träningsövningar, mattips och aktiviteter där de kan träffa andra. Tanken är att det ska hjälpa äldre till mer ett hälsosamt liv. Appen har redan lett till regelbundna träffar där Stockholmare utegympar tillsammans.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  De fick äran att bygga Sitevision åt RF efter rekordupphandlingen

Det är inga miljardbelopp här. Appen har kostat exakt en halv miljon kronor att ta fram, motsvarande runt 500 timmar.  Teamet bakom ska använt Flutter (öppen källkod UI-programvaruutvecklingssstöd skapad av Google) för att medvetet hålla ner utvecklingskostnaderna för appen. Lyhört när det blåser kring de större IT-projekten i staden.

”– Sett till kostnader för äldrevården är kostnaden för appen rätt billig .. Vi får marknadsföra [appen] på olika sätt, bland annat genom våra öppna verksamheter. Sedan hoppas jag att det sprids bland de äldre, att de tipsar varandra om appen.”

Säger Stockholms stads äldreborgarråd Erik Slottner (KD). Hållbar hälsa fanns tidigare som e-tjänst tillgänglig via datorn, men nu är det appen som gäller.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Sundsvall Energi uppdaterar på SiteVision