Swell ska ta upp kampen med Commercetools, tar in 0,2 mdr

In Commercetools, E-handel, Nyheter, Shopify by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Avhoppare från Microsofts gamla favoritval av e-handelsplattform, Digital River, har startat ett nytt headlessanpassat bolag som just väcker en del uppmärksamhet. Det relativt nystartade bolaget Swell var från början ett väldokumenterat API-stöd och ett utvecklarstöd, men har inför 2022 anpassats till att bli en mer renodlad, skalbar headless commerceplattform. Redo att ta sig an hela kundwebbar och handelsprojekt.

Det uppskattar investerare idag, så även Bonfire Ventures, Willow Growth, Commerce Ventures och Red Antler som nu går in med 200 Mkr i bolaget.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Dyra konsult- och headless plattformskostnader tog kål på Babyworld

Största konkurrenterna är just tyska Commercetools och Fabric Headless E-Commerce Platform. Där motiveras säkert en ny kapitalinjektion av de enorma värdeökningar headlessplattformar upplevt senaste 24-36 månaderna med. I Commercetools fall ligger värderingen numera om massiva 16,9 mdr SEK.

Swell kallar sig alternativet som dyker upp då ShopifyDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Impact Commerce ska hjälpa Elkjøp Elgiganten med MACH-arkitektur, investeringar och e-handel


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon