Vad gör EPiServer framgångsrikt?

In Formpipe W3D3, Nyheter, Optimizely/Episerver by edenstromLämna en kommentar

Någon gång kring julen 2004 var jag på Finlandsgatan 38 för säljutbildning i EPiServer 4. Efter kursen pratade vi allmänt om produkten EPiServer. Vid den här tiden jobbade EPiServer nära Meridium och ”svågerbolaget” DropIT. Produkten utvecklades fort och åt många håll. Några kommande egenskaper som diskuterades var:

. Portalegenskaper (det talades om en EPiServer portalversion)
. Communityegenskaper (pådrivet av DropIT)
. Dokumenthanteringsegenskaper (á la Formpipe W3D3 eller EBI Systems Platina)
. Administrativa- och Informationssystemegenskaper (som rumsbokning och projektplanering)

EPiServer World
Skomakare bliv vid din läst. Jag trodde då, och tror fortfarande, att EPiServers framgång främst bygger på administratör- och redaktörsflörtadet, såsom:

. Användargränssnittet
. Rätt, och lättkonfigurerad out-of-the-box funktionalitet
. Tillgång till utbildning

Med allt som ingår i nya EPiServer World, vad som tas upp på EPiServer Labs och uppgifter om att EPiServer själva ska utveckla och underhålla moduler (á la EPiMore programmet) tror jag risken att WCM-framgångsegenskaperna dväljs i alltför mycket brus återkommer. Även om EPiServers grunderbjudande är mycket starkare och tydligare idag jämfört med 2005.

Ska det till EPiServer ECM, EPiServer dokumenthantering och EPiServer community, var tydlig att kalla dessa andra namn och försök inte pressa på ”rena WCM-kunder” den typen av funktionalitet.

Leave a Comment