Nacka väljer Sharepoint MOSS

In Nyheter, Offentlig sektor, SharePoint MOSS 2007 by edenstrom10 Comments

Det verkar lossna för Microsoft Sharepoint. Införsäljningscykeln är lång. Men IT-offensiva Nacka kommun (vinnare årets årets IT-kommun 2003) har köpt in en ny skolportal som baserar sig på Sharepoint 2007 MOSS. Projektet levereras av Sharepointfokuserade Fishbone Systems. Projektet väntas ge skolbarnen m fl funktioner som ”Wikis, bloggar och podcasts”. Nacka har sedan tidigare Sharepoint Portal Server 2003.
MOSS chart

Apropå Nacka, strax efter prisutdelningen 2003 lyckades Nacka kommun, tillsammans med kursade Agura IT, haverera ett helt kommunalwebb-projekt. Något som sägs ha kostat kommuninvånarna en bra slant.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Hertz byter intranätplattform, nöjda med Sharepoint och Facebook Workplace

Även utbildarna på Informator tror på Sharepoint. De erbjuder numera hela 7 olika Sharepoint MOSS-utbildningar.

Kommentarer

 1. Liksom Västerås Stad som kör helhjärtat på SharePoint även som publik webb. Däremot tror jag att det är många kommuner och företag som kör EPiServer externt och SharePoint internt för intranät. SharePoint kommer inom extern publicering även om det fortfarande är rätt knepigt användargränssnitt där EPiServer är kungar ännu så länge.

 2. Liksom Västerås Stad som kör helhjärtat på SharePoint även som publik webb. Däremot tror jag att det är många kommuner och företag som kör EPiServer externt och SharePoint internt för intranät. SharePoint kommer inom extern publicering även om det fortfarande är rätt knepigt användargränssnitt där EPiServer är kungar ännu så länge.

 3. Efter de tre uppköpsnyheterna nu så undrar jag när Microsoft köper EPiServer?

 4. Efter de tre uppköpsnyheterna nu så undrar jag när Microsoft köper EPiServer?

 5. Tja

  Är du verkligen helt säker på att Nacka valde FS som leverantör?

  //Ola

 6. Tja

  Är du verkligen helt säker på att Nacka valde FS som leverantör?

  //Ola

Leave a Comment