Whiteboard skiss blir HTML i realtid, Airbnb Lab visar vägen till framtidens Prototyping

In AI, ChatGPT, Machine Learning, CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Här återfinns alla nyheter hur svenska företag valt att jobba med Innovation och Prototyping
Se MKSE.com’s uppdaterade lista. Klicka här
Hör upp alla svenska Service Designers och ”Prototyping-byråer”. Det finns en ny killer app att locka till labbet och imponera på kundmötet med. Airbnbs innovativa och penningstinna team visade i veckan upp möjligheten att skapa ren HTML i realtid. Helt baserat på några snabbt uppritade whiteboard-skisser i grupp.

Designteamet ansåg att det inte skulle krävas någon tid överhuvudtaget för att ta fram och testa en innovativ idé. De var en god bit på väg med hjälp av den tidigare Airbnb Design System dokumentation (á la Atomic Design) som företaget utfört och som lett till klassificering och kategorisering av vad som slutade på totalt 150 olika designkomponenter som används.

Teamet ansåg att AI i realtid borde kunna lära sig att känna igen dessa 150 Airbnb designkomponenter och därefter agera på dem. Initiativet ”Sketching Interfaces” togs fram där en skiss på en digital whiteboard direkt matchades och blev till ett objekt i en webbläsare. Diverse öppen källkodsmjukvara användes för att nå resultatet. Airbnb tränade upp AI:ts machine learning baserat på flera handritade skisser av samma designkomponent.

 

Vill ni se alla Digitala Labb som byggts av olika byråer och IT-konsulter runt om i Sverige?

MKSE.com har samlat på sig en lista med alla investeringar.