Torget och Getupdated gör gemensam sak, vinner nya SEO-konton

In Nyheter, SEO by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Getupdated Torget AB är nytt bolagsnamn och ny sammansättning för den klassiska SEO-aktören efter att de nyligen förvärvades av, lika klassiska, varumärket Torget. Tillsammans har de båda SEO-aktörerna nu bland annat vunnit det nya sökordsoptimeringsuppdraget för Troax skyddsnät från Småland.

Torget med totalt 30 anställda köpte upp Getupdated i vintras när fortfarande First North-noterade Online Group (Oniva) ville fokusera på att bli mer av en traditionell datahall med sina budgetwebbhotells-varumärken Crystone, Binero, Space2U och ServageOne.

Torget, grundat 1995 av Posten som en portal och marknadsplats (ironiskt nog idag i ropet igen med hjälp av Amazons heta Marketplace-upplägg), har fortfarande torget.se (samt foretagsfakta.se och merinfo.se) i sin ägo men fokuserar mer på Google AdWords, sociala medier, SEO- och katalogtjänster för Sveriges småföretag. Torget säger sig leverera digitala produkter och tjänster till närmare 10 000 små och medelstora företag i hela Sverige, varav 1 000 kunder köper sökmotoroptimering. Torget.se kallas även för ett av de mest kostsamma onlinemisslyckandena någonsin och ska kostat ägarna runt 900 Mkr.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Getupdated och Torget.se i konkurs

Getupdated har en minst sagt fläckad historia med ekonomisk brottslighet, anklagelser om sexism från flera anställda och en VD som greps för köp av sexuella tjänster.

Vill ni se alla Digitala Labb som byggts av olika byråer och IT-konsulter runt om i Sverige?

MKSE.com har samlat på sig en lista med alla investeringar.