Willab Garden släpper AR-satsning, här är svenska företag som redan jobbar med Augmented Reality

In CXM, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Nya Willab Garden AR Live låter trädgårdsintresserade genom en iPhone eller iPad placera in ett virtuellt uterum eller växthus – live, direkt i din egen trädgård. Användare kan även uppleva hur stort uterummet eller växthuset känns genom att virtuellt gå in i det.

”- En stor del av att köpa uterum eller växthus är planeringen, att drömma och skissa. Därför känns det väldigt kul att nu kunna visa våra produkter på detta sätt med den senaste AR-tekniken. I år har vi sålt växthus i 32 år. Det började med postorder vilket var ett helt nytt sätt att sälja växthus på den tiden. Nu handlar kunder ofta på nätet.”

Säger Eric Cardell, marknadschef på Willab Garden.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Bianca Ingrosso släpper nytt projekt, trogen sin 50 000 SEK D2C e-handelsleverantör

Willab Gardens sortiment står bakom vilka uterum eller växthus som går att välja. Appen är kopplad till Willab Gardens digitala planeringsverktyg, Uterumsguiden respektive Växthusguiden, där användaren kan designa sitt eget uterum eller växthus i 3D.

Och Willabgarden.se använder en .NET-baserad Askås som ehandelsplattform.

Andra svenska företag som redan fått ut sina Augmented Reality satsningar och löpande lär sig om det nya gränssnittet, den nya tekniken och får in ny data att jobba vidare på är:

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Bangerhead byter e-handelsplattform, väljer Bizzkit

De som satsat på 360-filmer och VR de senaste åren (Husqvarna & DigitasLBi, Fastighetsbyrån & Creuna, SKF & DigitasLBi, Trygg-Hansa) ska även ligga bra till för att använda sina erfarenheter och kunskap för att testa på AR-projekt. Det är anmärkningsvärt att få av de byråer som ”specialiserat” sig på VR/AR är med i de än så länge släppa kundcasen. Det är istället app-byråer och klassiska webb/IT-konsulter som sköter de projekten.

Alla VR och AR-projekt som pågår runt om i Sverige?

MKSE.com har samlat på sig en lista med alla investeringar.