Så blir SvD Börsforum på en IP.Board

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Open source PHP, Responsive Design / Mobilwebb by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

MKSE har fått en förhandstitt på SvD’s kommande responsiva SvD Börsforum. Den PHP-baserate lösningen återfinns på en IP.Board 3-forumlösning.

SvD Börsforum ska finnas till för att skapa och följa diskussioner i olika ämnen knutna till börsen och näringslivet. Satsningen kommer samma år som t ex Newsmill läggs ned och nyligen blev Second opinion en liten energi-portal.

svd börsforum

Redaktör Mark Malmström och co. har valt att bygga den kommande forumlösningen på en av de vanligaste två plattformarna för forum de senaste åren. Samma lösning som t ex även Telia använder sedan 2010. Därmed överges java-baserade alternativ som eventuellt skulle bli enklare att integrera med den rådande SvD.se Escenic CMS upprättningen. SvD har de senaste åren annars främst investerat i nya EPiServer CMS upprättningar.

Vad finns i 2014 lanseringen då?

En central ”skriv-knapp” i topp, därefter får kategori väljas. Det finns i nuläget enbart åtta huvudkategorier redo vid start. Författandet är relativt avskalat. Bilduppladdning marknadsförs med ”drag-n-drop”. Vissa krönikörer (som har en ”check” vid sin profilbild) skriver inledande inlägg som även marknadsförs med en carousel i topp. Tips på hur inlägg får fler läsare erbjuds av SvD. I övrigt inte speciellt många uppseendeväckande forumegenskaper. IP.Boards inbyggda iOS stöd (som kom redan 2010) väljs bort för den egna, responsiva designen.

Satsningen har försetts med både Xiti, SiteCatalyst och Google Analytics analys och mätningar.

Allt avslutas med en stor annonsyta i botten. Nordnets ”Avanza-andandes”, community-flirtande WordPress MU-upprättning Nordnetbloggen är huvudsponsor vid start. Just Nordnet har annars en klassisk, fortfarande väldigt aktiv egen forumlösning i skräddarsydda VCW (av helägda bolaget VCW Internet Services AB) som de kanske borde marknadsföra istället? Det är inte alltid så lätt att få kontinuerlig aktivitet i ett eget forum.

XLENT och Oktavilla ska stå bakom produktionen.

Kommentarer

Leave a Comment