Accenture tror på chatGPT och AI igen

In AI, ChatGPT, Machine Learning, CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Accenture ”gör en 360” och väljer från svenskt håll att mer omfamna AI och tjänster som chatGPT igen. Troligtvis ett måste då det är det enda kunderna intresserat sig av sedan i vintras. Att förbjuda alla anställda att använda tjänster som chatGPT, som Accenture valde att göra för två månader sedan, var ett då mycket kontroversiellt beslut.

0 st
anställda i 120 länder fick inte använda chatGPT
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Svenska Accenture har i maj istället släppt egna ”A new era of generative AI for everyone” där Accenture identifierar tre dimensioner av AI-utvecklingen som bl a svenska företag måste ta hänsyn till för att klara övergången. Det ska handla om tekniken, människorna och etik.

”– Det handlar om överlevnad, både på kort och lång sikt. Det är inte så att tekniken i sig kommer att konkurrera ut företag, men de som lär sig att etablera och möjliggöra användandet av generativ AI kommer att konkurrera ut de företag som inte gör det.”

Säger Daniel Hjelte som är ansvarig för datadriven verksamhetsutveckling på Accenture i Norden i ett uttalande. En sex stegs checklista har även tagits fram av konsultjätten:

 

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  WPP hoppas på WPP Open AI, gör nedskärningar på 2,65 mdr