Accenture förbjuder samtliga anställda att använda ChatGPT

In Content Marketing, Martech, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Accenture, som haft problem med egna säkerhetsbrister på senare tid, har förbjudit samtliga av de 700 000 anställda att använda ChatGPT. Av just säkerhetsskäl. Det handlar alltså inte om oro för någon typ av förändring i IP, arbetsprocesser, metodik eller övrigt tillvägagångssätt i erbjudande och gentemot kund, men av just säkerhetsaspekten allena.

Beslutet väntas blir mycket tufft för bolagets gamla managementdel att hantera, då möjligheterna med ChatGPT är det enda kunder vill parat om i februari och mars. Sett till digitalisering, disruption och allmän förändring.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

”Vår användning av all teknik, inklusive generativa AI-verktyg som ChatGPT, styrs av våra kärnvärden, affärsetik och interna policyer. Vi styrs av en ansvarsfull användning av teknik och vill säkerställa skydd av konfidentiell information för våra kunder, partners och Accenture.”

Har bolaget sagt i ett nytt uttalande nu vid månadsskiftet. Även Amazon har meddelat en företagsgemensam varning om att det kan vara riskfullt att använda OpenAIs chattbot och Bings uppdaterade sökmotor med egna företagsinformationen. Detta efter att det visat sig att konfidentiell information dykt upp via ChatGPT prompt.

Senaste ut på samma spår är banken JPMorgan som förbjuder ChatGPT för sina 250 000 anställda för att inte olika bankhemligheter ska spridas utanför egna väggarna. Ett beslut som svenska banker som SEB, Handelsbanken, Nordea och Swedbank inom kort kan komma att följa.

ÄvenDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!

Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon
Vi har mer på samma ämne:  SEB aktiverade 11 nya A/B-bank och CX-tester under 2021