Shopify sparkar 2000 anställda, 3 månader efter beskedet ”sparandet är över”

In E-handel, Nyheter, Omnikanal, Shopify by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Inför helgen smög Shopify ut nyheten att börsbolaget ska sparka en större mängd anställda. Det för andra gången på mindre än ett år. Förra sommaren fick hela 10 procent lämna bolaget. Denna gång rör det 20 procent av den kvarvarande personalen som påverkas. Det kan även röra de anställda i Sverige. Allt detta enbart 90 dagar efter att ansvarige president’en och Shopify ”user #1” Harley Finkelstein i ett uttalande berättat att ”Shopify kommer inte behöva spara mer eller sparka fler”.

0 st
anställda får lämna, Sverige kan vara drabbat
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Det handlar främst om att ”effektivisera organisationen” och renodla. Kanadensiska Shopify är välkända för att anställt frenetiskt under pandemin och green-lightat alla möjliga typer av kostsamma omnikanals-, AI- och approjekt till höger och vänster.

Under det första kvartalet omsatte Shopify runt 16 miljarder SEK. En tidigare Y2Y 15 miljarders SEK-förlust (!) vändes samtidigt till en mindre vinst under samma kvartal i år. Så sparandet ger vissa resultat för Shopify.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  The North Alliance med Åkestam Holst, NoA Ignite och Bold säljs till England?