Aftonbladet Fotbollsbladet använder Bambuser över jailbreakade iPhones

In Escenic, iPhone, Nyheter, Streaming by MKSE.com Redaktion Martin Edenström7 Comments

Aftonbladet har börjat länka in Bambuser som ett komplement till sitt Fotbollsbladet.se (på Escenic) när CoverItLive används för direktchatt om Zlatan och annat.

Men det är inga mobilbaserade livesändningar av direktsänd fotboll vi pratar om, det är en strömmad bild på journalistens pannben när han tittar på och chattar om direktsänd fotboll.

Efter en halvlek hade 4460 snabbtittat på journalisten Marcus Leifbys huvud men blott 32 tyckte det var värt att stanna och se/höra tangentknapprandet live. Inte direkt Aftonbladets mest framgångsrika testskott. Aftonbladet har även en egen Bambuser channel.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Vikten av Modular, Metaverse och Composable Commerce enligt Hype Cycle 2022

aftonbladet bambuser

Frågan är om inte sändningarna sker Schiebsteds företagsgemensamma mobiltelefon iPhone. Alla de anställda på bladet, Hitta, SvD och Blocket har fått varsin iPhone.

Är så fallet är det jailbrekade telefoner. Bambuser iPhone finns enbart tillgängligt på alternativa programbutiken Cydia. Amerikanska konkurrenten Qik lyckades Appstore-porta sin applikation till när videostödförsedda iPhone 3GS kom, men det har inte svenska Bambuser.

Bambuser använder Google App Engine som en del av sitt CDN för att klara av stora trafikmängder.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Aftonbladet bygger in AI-stöd från OpenAI, sköter nya sektioner av sajten

Kommentarer

 1. Jag kanske är helt dum och helt ute och cyklar. Men man kan köra bambuser med webcam från en dator.

 2. Qik har inte fått en livestreaming app in hos apple. De har gjort en spela in sedan skicka upp till Youtube eller facebook applikation. Inte så vitt skilt från apple´s egen videoinspelningsapplikation. Att det är så beror på att Apple´s API idag bara ger dig en färdig inspelad videofil, ingen direkt access till kameran som är nödvändigt för livestreaming. Och eftersom bambuser handlar om live och inte färdig inspelad video så väljer vi att inte släppa en on-demand app för det ”spacet” äger Youtube totalt redan.

 3. Ja, precis så är det. Leifby använder Bambuser via webcamen på sin MacBook.

 4. Qik tycker jag personligen är bättre än bambuser, fler alternativ och rappare stream.
  Märkligt att inte Bambuser har lyckats porta sin mjukvara. Gillar personligen inte Appstore pga av de förbjuder lite för mycket och har ibland väldigt konstiga argument varför inte en app får vara med.

  Bara jailbreaka telefonen, köra Rock och Cydia och ladda ner allt som det borde ha varit!

 5. Håller med. En favorit är Backgrounder. På en 3GS gör ju mycket av det eftertraktade ”Spotify och FM-radio samtidigt som surf/etc.” som så många efterfrågar. Har aldrig upplevt att telefonen blir slö heller!

  Och hade jag bott på andra sidan pölen hade Google Voice hacket varit givet.

 6. Backgrounder är riktigt nice! Nej upplever inte heller 3GS luren som slö även om jag kör lite allt möjligt. MyFi och MyProfilesär två andra favoriter.

Leave a Comment