Äleven köper upp en 14:e byrå, trotsar konjunkturen

In CDP, DMP, Cloud / Förvaltning, CXM, Google Voice etc, Nyheter, SEO by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Nya uppsägningsvändor och pivots från Metaverse till AI till trots, vi har en förvärvstisdag i Sverige igen. Äleven redovisar sitt första internationella byråköp då performance marketing aktören Mint i Bergen, Norge tas över. Den norska digitalbyrån ansluter därmed till Seventy, Tillsammans, Folket, Humblestorm Communication, Våning 18, Human Performance, Kompis, Pointseven, Jo Kommunikation, Digipartner, Spctrm, Nobl Consulting och Studio Bon i CX/EX/TX-försöket att få 1 plus 1 att bli 5, eller i alla fall tre. I internationella byrågruppsögon, nyfikna på det digitalt framåtlutade och kreativa Skandinavien. Eller varför inte i kunds ögon, när en ny byrågruppspartner då och då ska utmanas och väljas ut.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

Mint har tjugo anställda och är framförallt Google partner och jobbar med SEO, SEM, CRO och mediarådgivning. Att expandera till fler nordiska länder ska stått på agendan hela tiden för Äleven.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Colorama köper in ny digital ID av Seventy Agency, uppdaterar Optimizely och Norce e-handel

Elaka tungor talar just nu om att byråerna som köpts upp sedan i nov-dec 2022 främst handlas upp då de har ett senaste verksamhetsår med 20-30 procents vinstmarginal, något som procentuellt men framförallt sett till t ex median (om det tillåts) höjer en byrågrupps siffra kring senaste vinster.