Salesforce kastar sig över GPT-3 hysterin, Einstein AI döps om till ”EinsteinGPT”

In AI, ChatGPT, Machine Learning, CRM Customer Relationship Management, CXM, Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Update: Och det tog inte många minuter innan vi fick in ”ChatGPT” även i Salesforce marknadsföring av egna CRM:et. Mångåriga Einstein AI är numera inte enbart ”Einstein” men omdöpt till ”EinsteinGPT” i nya ”generativa AI”-kampanjer för hur, det på sistone lite luggade, CRM:et kan hjälpa marknadsavdelningar och säljfunktioner att kränga mer.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.
Det som Salesforce hoppas på är att automatiskt generera spam-säljmail till de viktigaste kunderna enligt CRM:et.

Redan 2019 ville Salesforce att den, av dåvarande Ohana-gänget, älskade figuren Einstein skulle produceras i plast som en typ av Amazon Echo Dot Alexa (”Einstein Smart Speaker AI”) för att kunna lyssna av snappa upp allt som diskuteras i ett konferensrumsmöte. Det var ännu en marknadsföringsförenkling av ett större projekt som byggde på en rätt avancerad, ny integration av telefoniegenskaper direkt in i egna Salesforce Service Cloud molnet. Då kunde det se ut som nedan när konkurrentens termer med hjälp av AI lyssnades av i realtid, transkiberades och tolkades.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Accenture vinner projekt för 1 miljard inom genAI och ChatGPT på 120 dagar

Måste väl av samtliga, utöver kanske de copywriters som i all hets skapade den nya GPT-3 lanseringskampanjen, anses som inte så lite läskigt väl!
Samt den kan skapa splash pages (landing pages) med Salesforce Forms-formulär via en sedvanligt prompt. Annars är det mest det vanliga AI-stödet som är på plats, samma saker för att snabbt få, bra och överskådliga vyer om t ex egen data som visats upp sedan avtäckningen 2016. Samt bra next-best-action stöd.

Apropå landing pages. Några som förtjänar mer ”GPT”-credd och respekt som bolag är kanadensiska Unbounce. De har åter igen bevisat sig då de började prata GPT-3 integration och modern AI-utveckling för egna landing page och CX-produkten redan hösten 2021. Aningen tidigare än många av lycksökarna på Linkedin idag. I mars 2023 är det ovanligt många som bara proppat in termen i egna produktsäljvideos, hetspluggat termer på Wikipedia de droppar, samt utsett ”AI-chefer” de senaste månaderna att föra bolaget ”talan” inom området.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  GPT-3 och ChatGPT blir del av CX-produktbeskrivningar, så används AI-tekniken för att sälja

Det är sådant här ni får möjlighet att läsa om på MKSE.com. Dagligen – och ofta ett till 1,5 år före trenderna slår kommersiellt ochDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!

Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon