Zington köper Salesforce-byrå, så lägger de upp taktiken

In CRM Customer Relationship Management, Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Konsultbolaget Zington har en ny take, efter satsningar på Amazon-konsulting och UX. Nu är det lite sent omsider Salesforce som gäller och detta initieras med ett övertagande av den svenska Salesforce-partnern PIA Relations.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

Det finns som sagt en mängd olika Salesforce inriktningar på byråerna i Skandinavien idag. PIA har specialiserat sig inom Salesforce finans, tillverkning och telekom och specifikt på den mer klassiska CRM-delen. Liksom t ex NoA gruppens Axenon förvärv för omkring ett år sedan. Bolagets kunder finns i Skandinavien och är företag som Blueair, Elexir, Sjöfors Partners och Atenga Insights. Bolaget omsätter 10,7 Mkr med en vinst om runt 2 Mkr. Omsättningen har närmare fördubblats senare åren. Elaka tungor talar just nu om att byråerna som köpts upp sedan i nov-dec 2022 främst handlas upp då de har ett senaste verksamhetsår med 20-30 procents vinstmarginal, något som procentuellt men framförallt sett till t ex median (om det tillåts) höjer en byrågrupps siffra kring senaste vinster.

“ – Vi ser en stark tillväxt på CX-marknaden och detta förvärv, tillsammans med vår globala kapacitet inom Vass-koncernen, hjälper oss att stärka vårt Salesforce-erbjudande i Norden. Tillsammans stärker vi och tar vårt CX-erbjudande till nästa nivå.”

säger Anders Söderman, Affärsområdeschef Marketing & Commerce på Zington. I somras fick Zington spanska Vass Group som ny ägare, det är deras kapital som används här för övertagandet.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Frontify köper bolag, skapar "ny era för DAM-plattformar"

En utmaning med utländska ägare är att Sverige generellt ligger rätt långt fram i plattforms- och övriga taktiska digitalstrategival. En lokal verklighet som inte alltid motsvarar bilden över möjligheter en centraleuropeisk eller sydeuropeisk ägare har. Samtidigt är kunskap inom alla delar av Salesforce portfölj fortsatt en utmärkt beståndsdel för att i större sammanhang kunna ta nästa steg hos en kund. Som det NoA kunde ta tillsammans med Telia t ex i senaste upphandlingen kring CX och framtida digitala leveranser. Men det är utdragna säljprocesser med idag flera aktiva leverantörer med samma erbjudande. Inte enbart priser från Accenture, Deloitte och Capgemini m fl kanDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Salesforce skapar billigt SME-paket, säljer genAI tillsammans med IBM


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon