Alliansen.se på WordPress hade potential, men totalfloppar ändå

In Gratis, Nyheter, Offentlig sektor, Språkstöd, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström7 Comments

Alliansen.se har lanserats på partiernas nya favoritbloggmotor och kampanj/temporär-CMS: WordPress.

Designmässigt märks det att det hänt saker sedan t ex borgerliga Moderat.se, Kristdemokraterna.se eller Folkpartiet.se formgavs. En trevlig flashcarousel formgiven i de nya profilfärgerna dominerar startsidan. Sidan är bredare och centrerad. Favicon’en glömdes dock bort. Sidan avslutas med en puff som samlar sociala pages och övriga platser. Bra så långt av Erik Bratthall och co.

En kampanjblogg har öppnats upp och på denna sajt finns det ett ”delta/engagera dig” (som helt saknades på Moderat.se samtidigt som Socialdemokraterna.se briljerade). Dock bara genom ett WordPress-formulär. Jag fattar inte att inget parti kört Facebook Connect racet för detta ännu. Rätt utfört skulle det kunna bli perfekt.

Inte många WordPress-pluggar, men Googles gratis-är-gott nyttjas frekvent. En Google Analytics (som på moderat.se) fick sköta statistiken och en Google Translate med translate-toppbar översättningar (bara för en sida). Den har dock ”klippts” på ett lite märkligt sätt och ser inte så bra ut.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  AcadeMedia släpper nytt på WordPress

Releasen, eller halvrelesaen, länkar även iväg till Alliansensvanner.se (HTML custom sajt främst för bidragsgivande) samt 2 år gamla Alliansens Ungdomsförbund samlingsplats på Ungallians2010.se (på ett okänt PHP CMS).’

Det finns en footer som ser ut att vara byggd för att inkludera löpet i RSS från partierna. Men istället har den försetts med adress och information om telefonnummer. Något för de äldre? Men de är ju redan framför en dator då de läser detta?

Men tyvärr vart det åter igen en totalflopp för Moderat.se och co. Denna gång då testningen inte verkar inkluderat lasttest. Allt totaldök nu på måndagseftermiddagen efter en moderat tweet om att sajten äntligen var uppe. Ett allvarligt fel som skadar förtroendet hos många förstagångsbesökare.

Även under måndagskvällen så är nya sajten väldigt seg. 4-5 sekunder för att ladda startsidan. Webbhotellet som spökar? Namnservrarna står hos webbhotellet unc.se och domänen har tydligen köpts över från Stefan BlomAlliansen för funktionshindrade. Undrar vad den kostade?

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Samhällsfastighetsledaren väljer WordPress och handlar upp ny byrå

I disclaimern varnar Alliansen för att de externa tweets som ligger överst på sidan (!) kan innehålla stötande innehåll. Och just så blev det. Just nu verkar denna toppyta mest innehålla påhopp och glåpord från Sossar:

”Man vill ju bara kräkas!”, ”Får lite ont i huvudet”, ”Herregud! Alliansen försöker med nått slags 70-tals-hippie-tema”, ”..steget fullt ut och kallar sig Nya nya Moderaterna?” eller ”..ett progband från 70-talet ringde och ville ha tillbaka sin grafiska profil.”

Borde modereras – i alla fall under en period framöver för att dämpa det nuvarande debaclet.

Reklamsajten Resume stämmer in i MKSE.com:s kritik om främst Moderata, men även generellt borgeliga webbsatsningar inför valet. Detta duger inte!

Till att börja med, hur Google SERP vänligt är det nya namnet ”Alliansen”? Tur att gamla, och PR 5 innehavande Alliansforsverige.se länkar direkt in till Alliansen.se.

Kommentarer

  1. Faktiskt rätt schystt ändå att de kör Worpress, rätt coolt att man själv kör samma CMS som Alliansen vill säga. Intressant läsning och beaktningsvärd kritik… Resume var syrliga mot dem!

  2. Pingback: Alliansen.se kunde varit så mycket bättre

  3. Nu när sidan kommit upp måste jag säga att jag gillar den! bra mycket bättre än rodgron.se. Tycker det är kul att dom har twitterfeeds på startsidan. synd att sidan låg nere dock!

  4. Det som inte partierna fixar sköter medborgarna själva. Nu kommer den första Facebook Connect anpassade sajten. Den heter http://folketfragar.se/ (av Emil Gustafsson) och är briljant i sitt intuitiva upplägg. Först ut är frågeställning till Miljöpartiets Maria Wetterstrand.

  5. Jahaja. Men här var borgarna och Alliansen lite fyndiga, på Blondinbella (m fl modebloggerskors) och Johnny Wiktorsons Spotlife har de lagt bloggen http://alltomalliansen.se/ som uppmuntrar bloggerskor, lärase och röstningosäkra, myndiga att rösta blått.

Leave a Comment