Apsis köper upp Innometrics, döper om produkten

In CXM, Marketing Automation, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Apsis köper upp Innometrics AB med online marketing och CXM-produkten Innometrics Profile Cloud.

“- Det här förvärvet ger oss inte bara en utmärkt teknik, det ger oss också ett unikt kunnande inom datadriven marknadsföring i ett öppet system. Vi har sett kunder ställas inför enorma utmaningar när de försökt implementera de integrerade lösningar som redan finns på marknaden, och därför blir lanseringen av APSIS Marketing Hub ett naturligt steg för oss. För att vi ska vara framgångsrika måste våra kunder också vara det.”

Säger Anders Frankel, VD för APSIS.

Innometrics med 20 anställda omsatte 15,7 Mkr 2014 och gick back med hela -12,1 Mkr. År 2014 tog bolaget senast in hela 45 Mkr i riskkapital från SEB Venture Capital, EOC och tidigare investeraren Fortunator Invest. Bland Innometrics kunder syns Tele2, Telia, Telenor, Tre och Halebop. Samt Arla, Hyresgästföreningen, Travelstart, Saxo och Fitness World.

“- Många attraheras av integrerad marknadsföring som koncept, men faktum är att de lösningar som finns har visat sig vara både ineffektiva och väldigt kostsamma. Vi vill förändra detta.”

Säger Mattias Ward, VD på Innometrics.

Innometrics har satsat hårt på en online marketing produkt som är obunden, ”best-of-breed” och genom sin omfattande API-vänliga ”app store” lyssnar till och berikar en kundorganisations befintliga systemflora. Istället för att försöka lösa (och sälja in) allt på en gång. Som Oracle, Salesforce och Adobe.

Men det har samtidigt gjort produkten mer ”rå” och eventuellt svår att komma igång med för produktägare. Ett problem som alla som vill jobba med CXM har nu efter några år. Kanske kan extremt pedagogiskt uppbyggda Apsis gränssnitt, gjort för alla typer av redaktörer, vara lösningen på detta?

Innometrics mjukvara får i nya konstellationen namnet APSIS Open Marketing Hub. Lanseringen av den ”nya” produkten görs i samband med sammanslagningen.

0st
kunder i 50 länder har Apsis

Epostutskicks-klassiska Apsis med 6000 kunder i 50 länder gick mot marketing automation även genom förra årets köp av ProspectEye (som MKSE räknat till konkurrenterna).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Utmaningar och möjligheter för Bannerflow, satsar vidare

Leave a Comment