Cafe.se fimpar lemoon, väljer WordPress CMS

In Gratis, lemoon, Modul / Extension, MU / Multisajt, Nyheter, Open source PHP, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Café.se lanserar egna nya sajten baserad på en WordPress med MU-stöd. Designen blir någorlunda intakt. Utrymme har flyttats/skapats för att lägga till nyheter inom sajten som dropdown-menyer, ”Tre saker vi rekommenderar”, ”Cafe på Twitter” och olika teman som använda för att dela upp bilder, intervjuer, vimmel etc.

De nya MU-bloggarna har försetts med snygga URL:er som daniel.cafe.se. Google Analytics håller koll på besökarna och Google Translate finns för artikelöversättning tillsammans med egna (!) Gilla-knappar. Open source cachelösning kommer från W3 Total Cache.

Vi har mer på samma ämne:  Nike och Unilever litar på Netlify headless, förstår stora företags komplexa workflows/interna processer

Tidigare låg cafe.se på en lemoon CMS.

Aller Media, med egna 33 tidningar, är den klart mest aktiva WordPress-användargrupperingen i Sverige. Jonas Björk, CTO på Aller Internet, var en del av teamet – som i övrigt främst bestod av inhouseresurser med stöd från konsulter. Som så ofta när Aller är i farten.

Kommentarer

  1. Är inte förvånad. De mindre CMS:en börjar försvinna i allt högre takt vilket är helt logiskt. Lemoon har inte kraft nog att utmana varken proprietärer som Episerver eller open-source-jättar som WordPress och Drupal.

Leave a Comment