Cafe.se fimpar lemoon, väljer WordPress CMS

In Gratis, lemoon, Modul / Extension, MU / Multisajt, Nyheter, Open source PHP, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Café.se lanserar egna nya sajten baserad på en WordPress med MU-stöd. Designen blir någorlunda intakt. Utrymme har flyttats/skapats för att lägga till nyheter inom sajten som dropdown-menyer, ”Tre saker vi rekommenderar”, ”Cafe på Twitter” och olika teman som använda för att dela upp bilder, intervjuer, vimmel etc.

De nya MU-bloggarna har försetts med snygga URL:er som daniel.cafe.se. Google Analytics håller koll på besökarna och Google Translate finns för artikelöversättning tillsammans med egna (!) Gilla-knappar. Open source cachelösning kommer från W3 Total Cache.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Cibes Lift tillverkar 70 000 hissar, köper in ny webb av Triggerfish

Tidigare låg cafe.se på en lemoon CMS.

Aller Media, med egna 33 tidningar, är den klart mest aktiva WordPress-användargrupperingen i Sverige. Jonas Björk, CTO på Aller Internet, var en del av teamet – som i övrigt främst bestod av inhouseresurser med stöd från konsulter. Som så ofta när Aller är i farten.

Kommentarer

  1. Är inte förvånad. De mindre CMS:en börjar försvinna i allt högre takt vilket är helt logiskt. Lemoon har inte kraft nog att utmana varken proprietärer som Episerver eller open-source-jättar som WordPress och Drupal.

Leave a Comment