Capgemini Backelite äntrar den svenska marknaden, ny typ av UX-erbjudande

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Ännu ett av världens största IT-konsultbolag tar sitt nya UX-erbjudande till den stilrena, svala nordiska regionen. Det är Capgeminis förvärv av franska byrån Backelite som nu lokalanpassas. Capgemini Backelite kommer erbjuda service design och UX för konsultens svenska kunder.

Backelite definerar sig som en “mobile first” byrå med 10 år på nacken som specialiserar sig i service design och digitala produkter. De står bakom projekt som balanserar funktion, ergonomi, design och teknik för engagerande och effektiva upplevelser.

På kundlistan står Air France, Coca Cola, Qantas och ING. Capgemini Backelite jobbar med Adobe AEM, SAP Hybris, Episerver och Sitecore bl a. Backelite har redan kontor i Sveriges tre största städer, utöver två kontor i Frankrike och Australien samt ett i Holland. Man anställer för fullt bl a nya UX-designers till Sverige, fem roller ligger ute.

0st
anställda finns det inom bolaget enligt Linkedin

Andra som tagit sig till vår region med samma målsättning är nu senast Wipro med dansk-svenska förvärvet av Designit, Deloitte Digital och svenska Mobiento (även om de började redan 2012), Accenture med bolag som Boomerang, nordiska Fjord och svenska Brightstep samt nu senast PwC och Pond. Även E&Y har skapat ett digitalt transformationserbjudande för Skandinavien nyligen.

Sedan finns även mer lokala byråförvärv och initiativ i t ex Acandos nyskapade byrå Itch samt i förvärvet mellan NoA och Nansen/Making Waves.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  AKQA Stockholm börjar 2022 med flera rekryteringar från Valtech och Making Waves

Leave a Comment