Låna ut din nya Lynk & Co bil några timmar via nummerskiva

In AI, ChatGPT, Machine Learning, CXM, Nyheter, Omnikanal, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Idag visades Volvo-ägarna Geelys nya varumärke Lynk & Co upp. Lynk & Co är ett nytt typ av bilmärke som låter ägarna ”dela” bilen på ett carfleet-maner med tillhörande app. En ”timer” med vad som liknar en klassisk telefon-nummerskiva på instrumentpanelen bestämmer när du tycker det är OK att låta helt okända människor ta över och köra din nya Lynk & Co-bil.

Millennials, som inte gillar idén om stora privata bilköp, samt som har mindre regelbundet behov av ett fossildrivet fordon utgör främsta målgruppen. Som en exempelanvändare ska kunna uttrycka sig enligt tillverkarna:

”My apartment’s on Airbnb but my car just sits there, costing me money.”

För att låsa upp bildörrar, kommunicera mobilt på vägen och få bra utökat tjänstestöd för bilförarna har hjälp tagits in av Microsoft, Ericsson, Volvo och Alibaba.

Bilarna kommer i huvudsak att säljas via internet. Bygga upp ett traditionellt återförsäljarnät anses för dyrt.

Idag går den digitala, och disruptiva tjänsten live även online. Volvos byrå Stendahls har lett arbetet tillsammans med Mr Smith, Adamsky, Revolve, Jung Relations och Dentsu i Shanghai. David Green, digitalchef på Lynk & Co handlade upp.

Stendahls creative director Ylva Nestmark har lett ett team om 16 medarbetare från Sverige i designutveckling samt det mesta av det digitala arbetet.

Och Lynkco.com ligger i en ASP.NET miljö med Twitter Bootstrap och TweenMax Javascript stöd. Webbplatsen jobbar med att driva in e-post och har en egen laddsymbol (ett ”&”) och använder även en stylad Youtube som filmvisare.

Geely.com är en PHP-byggd lösning med flera open source beståndsdelar.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Gratis event 25/5 - Bevisa ditt verkliga värde som CMO med Attention KPI

Leave a Comment