Champion överger IBM Websphere e-handel, föredrar Adobe Magento med B2B/marketplaces. Nesa för Salesforce Commerce

In Adobe Commerce / Magento, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Klassiska klädmärket Champion och egna brand store e-handeln championstore.com har uppdaterats till en svensklevererad Adobe Magento 2 under Corona-tider. Vaimo står bakom utveckling, stora delar av UX/CX och innovation. Timingen är bra med välsedda Michael Jordan-dokumentären där USAs Dream Team hade Champion-kläder på sig.

Sajten, som gick live under juni 2020 beställdes av Champion Europe Group och e-handelsansvarige Nicholas Freddi (Senior Manager Sales and Marketing E-Commerce, Champion Europe Group). Han berättar att man kom ifrån en jobbig tidigare vardag där e-handeln var en legacy lösning som var utdaterad och mest ställde till med problem för klädgruppen. Vi skrev för tre år sedan att dåtida Champion.com stack ut för de var ett av få klädmärken som inte använde Salesforce Commerce Cloud för sin fashion e-handel.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Apoteket.se byter ut allt, nya leverantörer och plattformar

Den stökiga lösning som Nicholas pratar om ersattes var en kombinerad IBM Websphere Commerce e-handelslösning tillsammans med Adobe Scene7 dynamic marketing / visual merchandising samt IBM Coremetrics analys. Men den köptes in i en typ av standardiserad SaaS-lösning företaget Borderfree tagit fram för retail/e-handlare.

Det är även typiskt, vilket ska synas i Salesforce Commerce globala säljsiffror för 2019/2020, att man inte väljer Salesforce Commerce efter en utvärdering av e-handelsplattformar denna gång. Tiderna verkar förbi där fashion brands ”boxat” med strikta grundmallar och ett mer paketerat, standardiserat förfarande lägger ut alltför mycket av egna kärnverksamhetens digitala kanalförsäljning. Dessutom flyger inte längre procentbaserade SaaS-hyrlösningar alls lika väl under 2020.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Självständighet, prestanda och skalbarhet ledde till plattformsbyte

Den nya e-handelsreleasen från i juni är välmatat med tillägg, både Nosto, Yotpo, New Relic, GA, Hotjar och DotDigital Magento Extensions används. Som ofta med Magento. Framöver ska sajten även förses med B2B-stöd, marketplaces stöd, virtual catalogues och annat e-handelsstöd.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss