CMS:et tar in 0,8 mdr, ny hög värdering på 250 mdr CMS-marknad

In Contentful, Contentstack, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Sanity by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

På MKSE.com har vi noterat österrikiska Storybloks framfart som komplement till headless-projekt och produkter under några års tid nu. Bolaget har även gjort flera internationella satsningar, inte minst i Sverige där man är en favorit i samband med bl a fashion retail ehandelsprojekt. Det och allmän popularitet ska ha lett till att hela 200 000 användare laddat hem CMS:et. En siffra som nu belönas med att bolaget tar in 0,8 mdr i en Series C. Det adderas till de 580 Mkr som tidigare Storyblok tagit in. Rätt stora pengar för att gälla ett isolerat, ”rent” CMS (en icke-svit) idag.

0 st
användare kör CMS:et
AD:  

Få ovärderliga råd och kunskap inom området. Öppna upp ett MKSE.com expert online videosamtal på några minuter. Skaffa ett MKSE 🔭 Premium konto idag. En del av MKSE Patreon medlemskapet. Experutvärdering, personligt stöd plattformsval, intel/databastillgång och rådgivning längs med vägen.

Brighton Park Capital ledde omgången med deltagande från existerande investerare HV Capital, Mubadala Capital, 3VC och Firstminute capital. Pengarna ska användas till att marknadsföra sig och sälja ännu mer i Europa och USA (samt AI-forskning). I hård konkurrens med högvärderade Contentful, Contentstack och lika framgångsrika Sanity, troligtvis.

Bolaget säger i samband med att man räknat på allt att de bedömer dagens marknad för headless CMS och CMS generellt ska vara värd mellan 200-250 mdr SEK, per år.

Beställarstöd inom martech, e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss

    MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Shopify går in i Sanity headless