Eftermarknaden efter headless öppnar upp, Frontastic Frontend-as-a-Service satsar på Sverige

In Nyheter, Contentful, CXM, Headless / Decoupled CMS, PWA by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Headless är standard i alla CMS utvärderingskriterier idag, men blir det större åtaganden så finns det fortfarande även behov för lösningar inom ett fullgott redaktionellt gränssnitt och tillhörande UI. För marknadsavdelningen, e-handelsansvariga och ledning. Här börjar färska aktörer som Frontastic dyka upp. Detta då inte riktigt open source- eller mindre initiativ i första generationens UI, som Prismic CMS och Ghost.org, kunnat rosa marknaden. Men det är en rätt stor UI-marknad som uppstått efter Contentful och alla API-firstplattformarnas intåg och växande popularitet.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Carla elbilshandel köper in nytt e-handelsstöd, bygger "automotive" team

Tyska Frontastic Frontend-as-a-Service har grundats i samma grogrund och med samma marknad i åtanke som lokala kolegan Contentful. De satsar nu på Sverige genom att anställa Peter Sunna, en av de första anställda och en pionjär inom området som varit med och byggt upp Contentful till miljardbolaget det är idag. Bolaget har 34 anställda.

API-first produkten är anpassad för att snabbt få upp en Progressive Web App (PWA) eller front baserat på ramverket som är headless och ge marknadsavdelningen en riktigt upplevelse för kontroll och styrning av allt kanaloberoende innehåll. Allt baserat på enkla byggblock skrivna i ReactJS som vilken redaktör som helst ska kunna sätta upp. Det finns integrationer med t ex Adyen betalstöd. Idag finns främst tyska kunder, men bolaget hoppas växa snabbt.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Telia visar upp nytt ID, stora re-platform projekt på gång