EPiServer anser sig vara ensam, komplett spelare

In Nyheter, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Vid årets EPiServer Partner Summit 2010 i Malmö och Köpenhamn passade EPiServer på att jämföra sig mot den internationella konkurrensen. Ett känsligt ämne som inte EPiServer gärna sysslar med annars. Men tiden ansågs mogen i samband med att det nya MediaChase-samarbetet kring Commerce presenterades.

Rikard Ljungman med kollegor var påtagligt nöjda med grafen i bilden här intill. Tillsammans med Microsoft, Autonomy, OpenText, Day Software, Extron, Sitecore, Alterian, Teligent, Jive, Digital River, ATG, Umbraco, Drupal, Rackspace (!), Qbranch (!) och Basefarm (!) listades egenskaper i EPiServer upp.

Vi har mer på samma ämne:  Umbraco e-handel och Storm PIM för förpackningsföretaget Tara Pac

Där kallades EPiServer portfolion för den enda som klarar av tre av egna C’na (WCM Content, Community och Commerce) tillsammans med områden som E-marketing och Hosting. Som i sin tur verkligen inte känns relaterade med nyss nämnda C’n.

Men jag förstår inte jämförelsen. Nog kan flera av de konkurrerande proprietära och open source produkterna ovan, med egna utbildade och dedikerade partners inom områden som hosting / e-marketing enkelt mappas in?

Och vadå egna produkter. Både EPiServer Marketing Suite och EPiServer Commerce är ju brandade samarbeten. Hur tänker EPiServer? Är det den nya, krängiga stilen som krävs i USA som hittat hit?

Vi har mer på samma ämne:  Commercetools utbildar och certifierar 68 headless-utvecklare i veckan