EPiServer närmar sig 400 EPiServer Commerce kunder med Benders

In Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce, PIM by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

NetRelations rodde hem uppdraget att bygga en ny extern webbplats på EPiServer CMS 7.5 och EPiServer Commerce åt Benders.

Benders kallar sig Nordens ledande tillverkare av byggprodukter som takpannor, marksten och kantstöd i betong.

benders

Besökarna består främst av återförsäljare, entreprenörer, arkitekter och konsumenter. Gemensamt för målgrupperna var att de upplevde den gamla webbplatsen svårnavigerad med otillräcklig produktinformation och produktpresentation som inte lockade till köp. Ett tydligt effektmål för nya benders.se blev att öka försäljningen och antalet kvalificerade leads genom att ge rätt information och kunskap till besökarna.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Armatec handlar upp ny nordisk PIM-lösning efter gedigen urvalsprocess

Sajten är en mycket trevlig historia, en responsiv välmatad produktion med allt från målgruppingångar till olikformade delsegment. Den är medvetet copy/content-tung för SEO och erbjuder i artiklarna höger/vänster bläddring bland nyheter samt en omfattande ”övertygande siffror” sektion. Det finns vidare filtrering, lightboxes med stora bilder, enormt informativa produktsidor och en Google maps med autocomplete för ÅF-sök. Commerce’n verkar främst användas som produktdatabas snarare än B2B-kassa.

Skönt att se ett omfattande hantverk lanserat innan tredje kvartalet 2014.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Armatec handlar upp ny nordisk PIM-lösning efter gedigen urvalsprocess

EPiServer Commerce och CMS 7.5 installationen har integrationer mot PIM-systemet C4 (produktdata) och en ÅF-söklösning som integrerar mot Cendot CRM. Som ett nästa steg kommer även lösningen integrera mot affärssystemet Movex M3.

”-Designfasen var mycket agil vilket innebar att både vi och NetRelations var tvungna att vara på tå och svara snabbt på utestående frågor. Ett mycket intensivt arbete, men uppfattades positivt av projektgruppen då man hela tiden såg resultat av de beslut som togs.”

säger Christer Pettersson, Chef Marknadskommunikation, Benders.

Kommentarer

  1. episerver commerce slår ut litium, magento, jetshop och panagora – lätt!

Leave a Comment