EPiServer ska göra besökare till prospects i CRM-systemet

In CRM Customer Relationship Management, Nyheter, Optimizely/Episerver by edenstrom5 Comments

Ett tillägg till EPiServers kommande satsningar! Jag glömde helt bort det under torsdagskvällens redogörelse. Allt vin som vevades med Sami Grahn och Johan Olsson från EPiServer och Gustaf Snöbohm från Getupdated innan hotellet stängde kan hjälpt till.

Under 2009 hoppas EPiServer bli marknadsdivisionen och marknadschefens bästa vän. Entusiastiskt berättade marknadschefen Maria Wasing och VP Products Rikard Ljungman att EPiServer satsar stenhårt på en kommande yta, base, för marknadsenhet på företag med en EPiServer CMS 5.

Tanken är att de ska kunna ta besökare på egna sajten, tolka och förtydliga (företag/land/etc. demografi) besökarna via Enecto’s Dun&Bradstreet/egna datakällor (produkterna Adaptive Content och ProspectFinder, snart med Henrik Engstam vid rodret) och sedan skicka dem med rätt titel (ex. ”prospect”) in i det CRM-system företaget har. Är det en återkommande besökare ska en dialog (ex. chatt) kunna öppnas upp för att få närmare kontakt med kunden.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Bravida köper in Dynamics 365 CRM, handlar upp ny Devops-partner

Har ett community knytits till egna sajten kommer uppdateringar i besökarens (som blir ”användarens”) egna profil att automatiskt även uppdateras i CRM-systemet.

Trevlig idé på pappret. Men hur övervakade och antastade kommer inte besökare att känna sig? Jag tror ”Att skriva för webben” kommer behöva en väldigt genomtänkt kusin med namnet ”Att telemarketingsälja över webben” om denna ”engagerade webb idé” någonsin ska lyckas fullt ut.

Kommentarer

  1. Både Enecto och ProspectFinder har haft EPiServer-plugins ett bra tag. Det nya skulle alltså vara att erbjuda någon färdig komponent för kopplingen till CRM och community.

  2. Både Enecto och ProspectFinder har haft EPiServer-plugins ett bra tag. Det nya skulle alltså vara att erbjuda någon färdig komponent för kopplingen till CRM och community.

Leave a Comment