Flopp, EPiServers börsnotering stoppad, struntar i notering?

In Microsoft .NET, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström5 Comments

Ingen OMX-notering för EPiServer idag. Trots fulltecknat inom prisintervallet 52—60 kronor per aktie enligt Martin Henricson. Turbulensen på världens börser, då Stockholsmbörsen föll 3,2%, anges som officiell orsak.

Det betyder att Amadeus Capital, Northzone Ventures, Monterro Holding och Mikael Runhem med familj får vänta med att casha in.

Men värre, missödet kan även innebära starkt negativt förtroende för bolaget framöver. Bland Di.se kommentarerna pratas det om:

”..Säljer svindyra produkter som går att få opensource utan kostnad .. inte har på börsen att göra.”

”..inledd konkurs

”..Går att få Open Source utan kostnad

Ny noteringsdag är inte heller satt av noteringsansvariga SEB Enskilda.

Update: Nu säger Martin Henricson till E24 att en ny notering kanske inte ens kommer ske. Samt att orsaken var att ”bolagets investerare fick kalla fötter”. Och till IDG senare på onsdagen motsäger han sig själv i DI.se-intervjun och säger nu att ”aktien inte blev tillräckligt övertecknad”. Inkonsekvent.

Noteringsäventyret blir dyrt. Troligtvis har det kostat ett tiotal miljoner exklusive all interntid för VD och administration som gått åt på Regeringsgatan de senaste nio månaderna. Bara Stockholmsbörsens fasta avgift, med ingående börsrevisor går på 600 000 SEK (OMX Small Cap uppföljning efter första året går på 150 000 SEK). Elaka tungor talar om att detta debacle totalt kan gå loss på ännu mer i allt förlorat anseende och den looser-stämpel EPiServer nu fått.


En noteringspartner som inte själva valt använda EPiServer eller annat modernt CMS. De ligger på en framad Lotus Notes webb samt har valt en omtalad vBulletin 4.0.2 / Mantaray Open Source forum-lösning på trader-communityt TheBenche.com (som nu, åter igen, efter MKSE.com kommentarer tagit bort ”Powered by Mantaray”).

Kommentarer

  1. Pingback: Tweets that mention Flopp, EPiServers börsnotering stoppad | Might Know Something Else -- Topsy.com

  2. Erkänn nu epi!! priset var på tok för högt satt – finns ingen annan orsak

  3. Aktiespararnas vd Günther Mårder säger ”De har fått en förlorarstämpel. Förutsättningarna att ta sig in på börsen försämras radikalt om man misslyckas en gång”. Det pratas även om ett uppköp av ett större amerikanskt eller europeiskt bolag kan vara orsaken till att Henricson ger så röriga besked.

  4. Det finns mycket att fundera över och potentiellt oroa sig över i allt det här, men en sak som jag inte är ett dugg bekymrad över är kommentarerna på di.se som håller samma nivå som kommentarerna på alla svenska dagstidningar, det vill säga ganska låga och överlag negativa.

Leave a Comment