Först i landet med att ta betalt för nyhets/community content

In Check out/Kassasystem, Nyheter, Roxen by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Betalning för nyheter över nätet ligger i tiden. Ola Lindholm på Bonnier Tidskrifters KPWebben community är en otippad, svensk pionjär som väljer strategin. Communityt är en Roxen CMS customlösning med XML-sidor och sajten nomierades för Tidskriftpriset 2008, men sedan lanseringen för två år sedan har KPWebben communityt varit grymt olönsamt. De kommer bli en av få att följa den tveksamma ”succé premium content storyn” Aftonbladet Plus (årsprenumeration 348:- inkl moms). Kallar den tveksam då det avslöjats...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, med utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Sara Öhrvall citerar: ”Bloggers should charge for constant updates, those not paying could get updates once per hour”. Sånt gillar vi.

  2. I just detta fall så hade det sannolikt varit bättre om KP hade tittat lite närmare på den affärsmodell som Disney har för Club Penguin. Men det ska bli intressant att följa hur KP-webben utvecklas.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.