Fritidsresor.nu på WordPress, Fritidsresor.se på EPiServer

In iPad, Nyheter, Optimizely/Episerver, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Fritidsresor.nu har uppdaterats och relanserats, hälsar deras webbteam. Som MKSE.com tidigare berättat gillar gänget sin WordPress CMS 3 för bloggar och nu även för den sociala sajten.

Men lugnt, det är fortfarande bara en .nu (Fritidsresors sajt för nyheter och pressmeddelanden) med ”kampanj-känsla”. Och därmed inte WP-Sveriges största stand-alone referens än så länge.

Bokningssajten Fritidsresor.se, som troligtvis krossar statistiskt sett, ligger kvar på en annan CMS-lösning. Deras .NET-CMS har i sin tur nu hamnat på TUI:s gemensamma EPiServer. Som började rullas ut i Ryssland förra året.

Vi har mer på samma ämne:  Malaika Cotton väljer WooCommerce och WordPress

GPL-temat Azul för 0:- SEK av WPExplorer har använts.

Fritidsresor.nu har en sak gemensam med MKSE.com. Med betydligt sämre personella resurser än MKSE.com så skalar den ändå inte om löpbilder på ett riktigt korrekt sätt (den maximerar små bilder) via sin jQuery sliding effect. Se bild.

Generellt känns en del inlägg ”lite copy-pastade” från annan källa.

Sajten ska även vara anpassad för att se bra ut på iPad och iPhone. Den senare sköts med en premiumvariant av WP touch som blott ikonstylats samt erbjuder ett javascript som uppmuntrar till att ”lägga till på hemskärm”. Samma som Expressen.se kör.

Vi har mer på samma ämne:  Hårvårdsproduktföretaget handlar upp ny partner, bygger e-handel

Leave a Comment