Danskt Microsoft-företag köper upp iStone med 600 medarbetare

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Nu köps även den sista större svenska e-handelsfokuserade konsultbyrån upp. iStone med VD Markus Jakobson följer idag i Star Republic (SQLI) och Brightsteps (Accenture) fotspår då han och styrelsen rekommederar danska Columbus AS bud på företaget.

” – Vi ser fram emot att få välkomna iStones kompetenta medarbetare. Tillsammans blir vi marknadsledande i Norden och en global spelare att räkna med. Jag ser fram emot hur vi tillsammans kan skapa värde för våra kunder och hjälpa dem i deras digitala transformation”

Säger Thomas Honoré som är CEO och President på Columbus.

Vi har mer på samma ämne:  SAP molnbaserade cross- och up-sell program ökar med 85 procent, ABB viktig kund

Columbus med 1300 medarbetare är även de helt fokuserade på e-handel i Skandinavien. De får med förvärvet iStone 600 medarbetare i 12 länder. Columbus hoppas ”expandera sitt globala avtryck” med köpet.

Bolagens branschfokus ska vara gemensamt. Det är:

  • Tillverkande industri
  • Livsmedel
  • Retail och
  • Distribution

Columbus har kontor i 10 länder och partners runtom i hela världen. Columbus står bakom 8000 ERP implementationer för 3600 kunder och har blivit Microsoft Global Partner of the Year 5 år. En stor del av iStones erbjudande består av SAP och Infor M3.

Vi har mer på samma ämne:  BIL Sweden uppdaterar till Litium 7 med PWA- och pushstöd

Vi har i listan över mer eller mindre oberoende e-handelskonsulter (utan egen produkt) även Avensia, men de noterades istället.