Star Republic säljs till Frankrike

In Episerver Commerce, Nyheter, Salesforce Commerce Cloud, Star Republic by Martin Edenström1 Comment

Är det franskt hårdrockstema vi har att vänta på VFM-konferenserna framöver? Så kan det bli då SQLI förvärvar Star Republic i en affärs genomförd tillsammans med bolagets ledningsgrupp.

SQLI med bas i Paris, Frankrike, är en ledande aktör inom digital transformation med 2.000 anställda. Gruppen omsätter 191 miljoner euro och har 23 kontor i åtta länder. Bland bolagets kunder ses bland annat: Airbus, Nespresso, L’Oréal, JTI, ArcellorMittal, BNP Paribas, SNCF, Groupe SEB.

Star Republic med 70 anställda ska ha växt med runt 30% per år de senaste åren och SQLIs aktiekurs steg med 4,6% på beskedet. Star har en EBITDA-marginal om 13%, nästan dubbelt så mycket som SQLI.

SQLI ska nu fokusera mer på den nordiska regionen. I affaren ingår att Star Republics operativa ägare Mikael Andersson, Patric Svensson, Johan Setteryd & Bengt Wessborg direkt återinvesterar i det nya bolaget. Star Republic omsatte 73 miljoner under 2016. På kundlistan finns bland annat bolag som Carlsberg Group, KappAhl, Urb-it, Dustin, Skånetrafiken, PostNord, Svenssons i Lammhult, Elite Hotels, Consortio Fashion Group, Tele2, Apotek Hjärtat. Fokus har på sistone legat på Episerver Commerce. Även just Salesforce Commerce Cloud har erbjudits, även om kundcasen där är färre.

” – Med SQLI har vi hittat den ideala partnern för att fortsätta den fantastiska resan vi inledde 2003. Vi tillhör nu en stabil grupp som kommer öppna nya möjligheter för Star Republic och underlätta bolagets fortsatta expansion och tillväxt. Vi matchar verkligen på alla plan, både kring erbjudande, kultur, värderingar likväl som position och ambitioner.”

Säger Mikael Andersson, CEO Star Republic.

” – We looked into a number of new opportunities for external growth before choosing Star Republic for our first entity in Scandinavia. We have found a company that perfectly matches our criteria: clea positioning in e-commerce, solid technological fundamentals, a committed management and financial performances that will drive SQLI forwards.”

Säger Didier Fauque, CEO of SQLI. Säljare av Star är bl a Frankenius Equity AB.

Star Republics redan tillltagna e-handelsproduktfokus delas nu med de nya ägarnas mycket breda samarbeten med eZ, Digimind, ESRI, SAP hybris, IBM, Liferay, Magento, Microsoft, Open Text, Oracle, Perceptive och Zend. Bland andra.

Hoppas de nya ägarna förstår vikten av fokus på en produktsvit och teknologi vid rekrytering. Och vid försäljning, så länge det inte handlar om en helt grön och osäker beställare. Vilket blir allt ovanligare.

Frankrike genomförde nyligen en annan Sverigebekant affär då Capgemini köpte ett av de ledande Salesforce Commerce Cloud bolagen i landet.

Alla som bygger performance frontar för e-handel

Håll koll på det senaste inom performance anpassningar. Här listas alla nyheter från svenska releaser.

Kommentarer

Leave a Comment