Huawei köper in både Sitecore, Adobe och SDL inför svensk datacenter och 5G-satsning

In Adobe AEM, CXM, Nyheter, SDL Tridion Sites, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

I samband med försäljningen och etableringen av alla egna 5G-produkter samt nya svenska datacenter har Huawei även köpt in nya digitalt stöd. För att skapa ett gott intryck online bland alla svenska intressenter.

Den digitala närvaron ska skötas på bolagets nya Sitecore CMS med tillhörande SDL (eller SDL Tridion Sites som bolaget återgått (!) till att kalla produkten) språkstöd som sköter flaggskeppet Huawei.com. En sajt som ännu bara finns på engelska för att sköta den svenska marknaden.

SDL köptes in häromåret och ska sköta globaliseringen på hela 170 marknader där Huawei är aktiva. SDL Marketing Solutions används även för att skapa lokala kulturella anpassningar.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Strategiska bedömningar och utvärderingar säljer fortsatt bra hos martech-husen

Dessutom jobbar med Adobe AEM och Adobe DTM för konsumentportalen Consumer.huawei.com som erbjuder en mjukare approach med informativa filmer, längre budskap och introduktioner till de olika delarna av verksamheten. Den finns även i en helsvensk version.

Huawei är en kinesiskt telco-aktör som tillverkar och säljer kommunikationsutrustning till operatörer, konsumenter och företag. Huawei kallar sig den största tillverkaren av telekommunikationsutrustning i världen, företaget passade Ericsson för ett tag sedan. Huawei Technologies Sweden AB omsätter runt 3,6mdr i Sverige. Huaweis leds av Sverige-chefen Kenneth Fredriksen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Storbolags behov av content och DAM ökar med 500 procent, mängder av jobb ändå i fara

Huaweis dominerande ställning har under vintern kallats ett säkerhetshot då bolaget anses alltför dominerande inom globala myndigheter och företags kommunikation.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss