Hyresgästföreningen live på SharePoint 2010

In Microsoft .NET, Nyheter, Office 365 SharePoint Online, SharePoint MOSS 2007, Sökmotor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Hyresgastforeningen.se har gått live på, hör och häpna, blott två veckor gamla Sharepoint 2010. Kul att det gick så bra och fort att uppgradera senaste halvårets jobb på beta-versionerna.

Göran Åbonde, Infomaster Hyresgästföreningen, hälsar att den nya sajtens design och content byggts upp från skratch. Allt är nytt från grunden och upp.

Projektet ska krävt två års intensivt förarbete, enligt chefen digitala kanaler, Anna Walter. Analyser av målgrupperna har styrt framtagandet. Målsättningar var att sidvolymen skulle skäras ned till en tiondel och arbete har även lagts för att göra sajten mer lättnavigerad.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Hallon skapar ny ID med Tre Creative Agency och Söderhavet

Projektgruppen inkluderade Duma (strategisk rådgivning, analyser med mera), Fishbone Systems (har byggt webbplatsen på SharePoint) samt Söderhavet (har formgivit webbplatsen).

Hur vart det då? Extremt söknavigerat. Ett gigantisk sökformulär är det första som möter en. Just frågeformuläret är designat som att fungera som en artificiell bot, men så bra är inte resultaten. Varför inte använda ordet sökning, som det är?

Efter sökformuläret faller blicken på ”Kontaka oss” eller ”Bli medlem” i rött. Väldigt fokuserat på prioriterade funktioner. Lite väl kanske?

Någon typ av mjuk framtoning finns inte så det blir inte speciellt trevligt. Mer frontenddesign: Det finns en dimmer-fadad och iPhone-zoomad (!) lightbox för att fylla i t ex eget postnummer.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Telge Energi släpper ny UX och digital närvaro tillsammans med Söderhavet

URL:erna är halv-friendly (slutar på .aspx och ”/Pages/” från MOSS 2007-externwebbprojekt fortsätter smyga sig in). För dela sociala bokmärken valdes en trist AddThis.

Bloggarna har lagts i Googles (!) gratislösning Blogger.

Men visst, det ser ut som SharePoint 2010 gett utvecklarna bättre möjligheter till att skapa flexibla mallar. För oss som åskådare är det inte mycket som skiljer från andra .NET-baserade CMS.

Kommentarer

  1. Verkar vara ett galet stort och dyrt projekt. Vilken funktionalitet gör detta intranät unikt jämfört med intranät framtagna på färdiga mallar eller vissa kompletta molnlösningar?

Leave a Comment