Opt-out, osynlig för Google Analytics

In Analys / Statistik, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Google föregår alternativa lösningar (som svensk Mark Red's fullösning) genom att släppa en egen opt-out lösning som gör besökare osynliga för Google Analytics. Dock verkar det som pluggen fortfarande loggar data, men den presenteras inte för den lokala dataägaren. Plug'en finns för Chrome, IE och FF. Var inte förvånad om någon procent kommer börja läggas till i statistik framöver för att täcka alla "opt-out:are". Samt detta måste vara en välkomnad affärsmöjlighet för alla proprietära, konkurrerande...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. ”You can't master the master”, Lars. Väntade bara på din feedback ;) Klart det är spekulation. Det skrev jag ju.

    Samt, jag tror att konkurrenterna kommer använda detta i sin marknadsföring. Det kommer vara fler som hittar till artiklar som denna om GA opt-out än deras för allmänheten okända verktyg.

  2. Samtidigt blir det ju ett schyst sätt för företag att säga att de inte följer användare som aktivt valt att inte bli räknade, eller hur? Nej, inte direkt självklart hur man skall använda det i sin marknadsföring, det inser jag. Jag är lite förvånad att Google själva släpper den här lösningen, men möjligt att de försöker vara lite proaktiva och eftersom de oavsett verkar spåra användarna själva så skadar det ju inte deras egen datainsamling.

  3. Just min tanke. Det finns gott om exempel på hur mycket sämre det blir om man bara stryker marknaden medhårs, bättre att även äga restriktionerna.

Leave a Comment