Opt-out, osynlig för Google Analytics

In Analys / Statistik, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Google föregår alternativa lösningar (som svensk Mark Red's fullösning) genom att släppa en egen opt-out lösning som gör besökare osynliga för Google Analytics. Dock verkar det som pluggen fortfarande loggar data, men den presenteras inte för den lokala dataägaren. Plug'en finns för Chrome, IE och FF. Var inte förvånad om någon procent kommer börja läggas till i statistik framöver för att täcka alla "opt-out:are". Samt detta måste vara en välkomnad affärsmöjlighet för alla proprietära, konkurrerande...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa allt och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Du betalar vid månadsskiftet och kan därför läsa innan du debiteras. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19:- SEK i månaden. Pengarna går till drift och licens för att driva MKSE.com. Betalas via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. “You can't master the master”, Lars. Väntade bara på din feedback ;) Klart det är spekulation. Det skrev jag ju.

    Samt, jag tror att konkurrenterna kommer använda detta i sin marknadsföring. Det kommer vara fler som hittar till artiklar som denna om GA opt-out än deras för allmänheten okända verktyg.

  2. Samtidigt blir det ju ett schyst sätt för företag att säga att de inte följer användare som aktivt valt att inte bli räknade, eller hur? Nej, inte direkt självklart hur man skall använda det i sin marknadsföring, det inser jag. Jag är lite förvånad att Google själva släpper den här lösningen, men möjligt att de försöker vara lite proaktiva och eftersom de oavsett verkar spåra användarna själva så skadar det ju inte deras egen datainsamling.

  3. Just min tanke. Det finns gott om exempel på hur mycket sämre det blir om man bara stryker marknaden medhårs, bättre att även äga restriktionerna.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.