ICA Elis är född, nytt AI och influencer-initiativ

In AI, ChatGPT, Machine Learning, Content Marketing, CXM, Nyheter, Online Marketing, Sociala media / web2.0 by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Coops nya CDO Amer Mohammed ska inte få kreera och innovera digitalt inom grocery helt ostört. ICAs runt 400 man stora, digitala inhouseteam spänner musklerna och visar idag upp ännu ett digitalt initiativ i tiden.

Det är den virtuella bebisinfluencern Elis som idag kommer upp med eget Instagramkonto på @bebiselis. Den någorlunda baby-Jack liknande bebisen, med klara uncanny valley drag, ska där dela med sig av sitt liv med matupplevelser, sovstunder, lek och tips. Det blir content från ICA mat kombinerat med Apotek Hjärtat och ICA Försäkring produkter och tjänster. Innehållet ska knytas ihop på smarta sätt med hjälp av modern teknik. Byrån 500 Stockholm med Love Bonnier står bakom konceptet.

0
följare har ICA på Insta

”– Jag hoppas kunna bidra med lättsamma men informativa råd och tips om hur man kan tänka när det kommer till mat och måltider för små barn – som att det är viktigt att få känna och klämma på maten, varför frukt och grönt är så bra för de minsta och så vidare. För det mesta har Elis duktigt följt mina råd men ibland har hon förstås vägrat, som tur är har jag ett par knep även för det.”

Säger ICAs dietist Paula Frösell. I skrivande stund har Elis runt 550 följare och tre publicerade inlägg. ICA Sverige har 107 000 följare på Instagram. Det är tre gånger så många som Coop (som har färre än t ex Matsmart). Fodi har enbart runt 800 och MatHem har 20 000 följare. Paradiset matmarknad har hela 22 600 och Axfoods Willys Sverige har 16 000 följare.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  ICA handlar upp Umbraco Cloud CMS och Storm Commerce

ICA har tidigare väckt upp MonICA och ICAnder från de döda i fjolårets Google Assistant och voice-initiativ. Det var tillsammans med Doberman, Icas IT-avdelning och innovationshubben ICAx.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss