Låg lön för EPiServer utvecklare utomlands

In Featured, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Världen krymper och ni verkar vara flera läsare som är intresserade av att jobba med CMS utomlands. Som känt är IT-lönerna historiskt sett betydligt högre i grannländer som Norge och Tyskland.

Men språk och kulturskäl är ett av de mer intressanta arbetstagaralternativen Storbritannien. I landet går bl a EPiServer som tåget (inte minst efter Reedaffären) och i skrivande stund söks en handfull EPiServerutvecklare. MKSE tyckte det vore intressant att ta reda på hur löneläget förhåller sig.

Till nya tjänster i Oxford och Kent erbjuds en månadslön på 25 330:- SEK till 30400:- SEK. Aningen lägre än vad jag förstått motsvarande ingångslön i Sverige just nu ligger på. Trots de bistrare tiderna. Inte speciellt lockande med andra ord. Det allmänna prisläget, inte minst boendekostnaden, är fortfarande runt 10-20% högre än i Sverige.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så blir nya automatiserade och proaktiva AI-medarbetaren Custom Copilot i Sharepoint

I Manchester finns förvisso ett jobb där den med perfekt profil (”strong commercial experience with EPiServer and ASP.NET, C#, SQL Server, Oracle”) erbjuds upp till 40 530:- SEK i månaden. Men det bara till kandidaten med dessa toppkvalifikationer.

Samtidigt vill EPiServer vaska fram utvecklare för omedelbara kunduppdrag i Australien och snart även i USA. Generellt känns det som lönerna måste upp för att intressera t ex duktiga Sharepoint-utvecklare att byta/lägga till ett nytt kompetensspår till sitt CV.

Leave a Comment