england, EPiServer 7.5, Jobb, lön, salary, SharePoint MOSS 2007, storbritannien, uk Episerver, Featured, Nyheter

Låg lön för EPiServer utvecklare utomlands

In Episerver, Featured, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Världen krymper och ni verkar vara flera läsare som är intresserade av att jobba med CMS utomlands. Som känt är IT-lönerna historiskt sett betydligt högre i grannländer som Norge och Tyskland.

Men språk och kulturskäl är ett av de mer intressanta arbetstagaralternativen Storbritannien. I landet går bl a EPiServer som tåget (inte minst efter Reedaffären) och i skrivande stund söks en handfull EPiServerutvecklare. MKSE tyckte det vore intressant att ta reda på hur löneläget förhåller sig.

Till nya tjänster i Oxford och Kent erbjuds en månadslön på 25 330:- SEK till 30400:- SEK. Aningen lägre än vad jag förstått motsvarande ingångslön i Sverige just nu ligger på. Trots de bistrare tiderna. Inte speciellt lockande med andra ord. Det allmänna prisläget, inte minst boendekostnaden, är fortfarande runt 10-20% högre än i Sverige.

Vi har mer på samma ämne:  Varumärket iStone läggs ned

I Manchester finns förvisso ett jobb där den med perfekt profil (“strong commercial experience with EPiServer and ASP.NET, C#, SQL Server, Oracle”) erbjuds upp till 40 530:- SEK i månaden. Men det bara till kandidaten med dessa toppkvalifikationer.
england, EPiServer 7.5, Jobb, lön, salary, SharePoint MOSS 2007, storbritannien, uk Episerver, Featured, Nyheter

Samtidigt vill EPiServer vaska fram utvecklare för omedelbara kunduppdrag i Australien och snart även i USA. Generellt känns det som lönerna måste upp för att intressera t ex duktiga Sharepoint-utvecklare att byta/lägga till ett nytt kompetensspår till sitt CV.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.