McDonald’s Sverige rullar ut Mobile Order & Pay för 146 restauranger

In Nyheter, Adobe AEM, CRM Customer Relationship Management, CXM, E-handel, Lojalitetsprogram, Online Marketing, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Svenska McDonald’s med Food Folks managing director Joachim Knudsen och CDO Rickard Berthold berättar att en av deras största digitala satsningar under de senaste åren just sett dagens ljus. Det har varit ett utmanande 2020 för fastfoodkedjan, där rapporter från USA och England berättar att Drive-thru samt samarbetena med Foodora, Uber Eats och Wolt varit räddare i nöden för hamburgerrestaurangerna när kunderna inte längre kunde strömma in genom skjutdörrarna.

Tillägget som släpps idag är ett nytt mobilt betalstöd och uppdaterad native app-upplevelse för hela 146 egna McDonald’s restauranger Norden över. Från och med idag går det att ladda hem uppdaterade appen, beställa direkt i appen och anpassa meny och utbud efter önskemål. Det går att betala direkt och sedan bestämma vart fysiskt maten ska serveras, curb-side, drive-thru, inomhus på plats eller vid kassan.

st
egna restauranger inkluderas
Det är geopositionering med Apple Maps (i iOS) och positionering. Efter att en restaurang valts går det att i högersidledsscroll välja från ett utbud (med rekommendationer baserat på tid på dygnet) som läggs i en ”varukorg” (en McDonald’s papperspåse). Betalalterantiv som erbjuds initialt är betalkort.

Vi har mer på samma ämne:  Triljoner musrörelser, swipes och klick ersätter Cookies, CX-företagen flockas kring Contentsquare

 

Nya Mobile Order & Pay ska hjälpa de dagligen 300 000 gästerna att uppleva enDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Vi har mer på samma ämne:  Salesforce släpper nytt tekniskt stöd för B2C och B2B lojalitetsprogram, smarta funktioner


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
This content is available exclusively to members of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at €0 or more.