McDonald’s Sverige rullar ut Mobile Order & Pay för 146 restauranger

In Nyheter, Adobe AEM, CRM Customer Relationship Management, CXM, E-handel, Lojalitetsprogram, Online Marketing, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Svenska McDonald’s med Food Folks managing director Joachim Knudsen och CDO Rickard Berthold berättar att en av deras största digitala satsningar under de senaste åren just sett dagens ljus. Det har varit ett utmanande 2020 för fastfoodkedjan, där rapporter från USA och England berättar att Drive-thru samt samarbetena med Foodora, Uber Eats och Wolt varit räddare i nöden för hamburgerrestaurangerna när kunderna inte längre kunde strömma in genom skjutdörrarna.

Tillägget som släpps idag är ett nytt mobilt betalstöd och uppdaterad native app-upplevelse för hela 146 egna McDonald’s restauranger Norden över. Från och med idag går det att ladda hem uppdaterade appen, beställa direkt i appen och anpassa meny och utbud efter önskemål. Det går att betala direkt och sedan bestämma vart fysiskt maten ska serveras, curb-side, drive-thru, inomhus på plats eller vid kassan.

st
egna restauranger inkluderas
Det är geopositionering med Apple Maps (i iOS) och positionering. Efter att en restaurang valts går det att i högersidledsscroll välja från ett utbud (med rekommendationer baserat på tid på dygnet) som läggs i en ”varukorg” (en McDonald’s papperspåse). Betalalterantiv som erbjuds initialt är betalkort.

Vi har mer på samma ämne:  Scania inför mer agil och digitalt anpassad organsation med ny leverantör

 

Nya Mobile Order & Pay ska hjälpa de dagligen 300 000 gästerna att uppleva en[ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”] mer tillgänglig service. McDonald’s inledde i slutet av 2019 sitt stora CRM-projekt tillsammans med svenska Salesforce och Avaus för att hantera alla framtida ”gästresor”. McDonald’s är även fortsatt en större global Adobe AEM användare för egna, svenska webbplatsen. För appar jobbar McDonald’s tillsammans med Apegroup sedan många år tillbaka.

McDonald’s var redan våren 2016 tidigt ute med egna self-service automater i egna butiker som den på Regeringsgatan, men därefter har det varit tystare från företaget. Här är mer om vad konkurrenterna inom sektorn lanserat under senaste 12-18 månaderna:

Vi har mer på samma ämne:  Arbetsförmedlingen berättar mer om egna Pega CRM och Case Management-projekten
[/ppp_patron_only]