McDonald’s Sverige rullar ut Mobile Order & Pay för 146 restauranger

In Nyheter, Adobe AEM, CRM Customer Relationship Management, CXM, E-handel, Lojalitetsprogram, Online Marketing, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Svenska McDonald’s med Food Folks managing director Joachim Knudsen och CDO Rickard Berthold berättar att en av deras största digitala satsningar under de senaste åren just sett dagens ljus. Det har varit ett utmanande 2020 för fastfoodkedjan, där rapporter från USA och England berättar att Drive-thru samt samarbetena med Foodora, Uber Eats och Wolt varit räddare i nöden för hamburgerrestaurangerna när kunderna inte längre kunde strömma in genom skjutdörrarna.

Tillägget som släpps idag är ett nytt mobilt betalstöd och uppdaterad native app-upplevelse för hela 146 egna McDonald’s restauranger Norden över. Från och med idag går det att ladda hem uppdaterade appen, beställa direkt i appen och anpassa meny och utbud efter önskemål. Det går att betala direkt och sedan bestämma vart fysiskt maten ska serveras, curb-side, drive-thru, inomhus på plats eller vid kassan.

0st
egna restauranger inkluderas
Det är geopositionering med Apple Maps (i iOS) och positionering. Efter att en restaurang valts går det att i högersidledsscroll välja från ett utbud (med rekommendationer baserat på tid på dygnet) som läggs i en “varukorg” (en McDonald’s papperspåse). Betalalterantiv som erbjuds initialt är betalkort.

 

Nya Mobile Order & Pay ska hjälpa de dagligen 300 000 gästerna att uppleva en

Hit men inte längre. Du måste vara medlem för att ta del av hela artikeln. Det är gratis initialt och börjar därefter på den överkomliga summan av 19:- SEK i månaden. Pengen går till drift och licens för att driva MKSE.com. Du kan betala en-klicks via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för din förståelse och ditt stöd!
This content is available exclusively to members of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at €0 or more.