Nya mobil.aftonbladet.se lanserad

In Escenic, iPhone, Nyheter, Responsive Design / Mobilwebb, XCAPby Martin Edenström1 Comment

Nya mobil.aftonbladet.se har lanserats. Den stora nyheten enligt Aftonbladet själva är att nu syns även artikelkommentarer (XCAP).

En del av Aftonbladet.se (Escenic) som minst sagt är på uppgång. Läsarkommentarer ökade med 936% för Aftonbladet i augusti 2009 (jämfört med augusti 2008 – hade de ens möjlighet att kommentera då?).

Andra nyheter MKSE.com hittar på den nya sajten är ny tydligare design i rutnät, ny navigering i listform, nya annonsplatser (topp), anpassning för vanliga mobilformat, en topplista över populära artiklar och fler nyhetssektioner från vanliga sajten.

Fler artiklar om ämnet:  Så jobbar Bonnier Publications med content återanvändning på ny plattform

Någon identifiering av iPhone och speciell utformning för telefonen verkar inte Aftonbladet.se ha brytt sig om.

Aftonbladet uppdaterade senast sin mobila sajt i november 2008.

Men sajten verkar inte helt sluttestad. I skrivande stund är den nere. Kanske på grund av överbelastning efter kvällens fotbollsmatch mellan Ungern – Sverige.

Angående kommentarerna får dock Aftonbladet.se akta sig så det inte blir för lätt att kommentera för Aftonbladet. Under nyss nämnda Ungern – Sverige match tog kommentarsfältet en nästan chatlik form med flera fåordsinlägg i minuten. Inte den ton de flesta kommenteringsfunktionsägare vill ha. Tom. lägre klass än Twitter inlägg.

Fler artiklar om ämnet:  Aftonbladet läser upp dagliga nyheter i Amazon Alexa röstassistent

Noterade för övrigt att Aftonbladet.se’s CoveritLive livekommentering från Sverige – Norge i dam-EM hade 13 950 läsare. Kul att se hur många som verkligen klickar in sig på den utomstående web2.0 tjänsten från Aftonbladet.se och mobil.aftonbladet.se.

Kommentarer

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.