Nya mobil.aftonbladet.se lanserad

In Escenic, iPhone, Nyheter, Responsive Design / Mobilwebb, XCAP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Nya mobil.aftonbladet.se har lanserats. Den stora nyheten enligt Aftonbladet själva är att nu syns även artikelkommentarer (XCAP).

En del av Aftonbladet.se (Escenic) som minst sagt är på uppgång. Läsarkommentarer ökade med 936% för Aftonbladet i augusti 2009 (jämfört med augusti 2008 – hade de ens möjlighet att kommentera då?).
aftonbladet, CoverItLive, Escenic, kommentarer, mobil.aftonbladet.se, xcap Escenic, iPhone, Nyheter, Responsive Design / Mobilwebb, XCAP

Andra nyheter MKSE.com hittar på den nya sajten är ny tydligare design i rutnät, ny navigering i listform, nya annonsplatser (topp), anpassning för vanliga mobilformat, en topplista över populära artiklar och fler nyhetssektioner från vanliga sajten.

Någon identifiering av iPhone och speciell utformning för telefonen verkar inte Aftonbladet.se ha brytt sig om.

Aftonbladet uppdaterade senast sin mobila sajt i november 2008.

Vi har mer på samma ämne:  Aftonbladets nya robotar författar artiklarna inom sport, väder och trafiknyheter

Men sajten verkar inte helt sluttestad. I skrivande stund är den nere. Kanske på grund av överbelastning efter kvällens fotbollsmatch mellan Ungern – Sverige.

Angående kommentarerna får dock Aftonbladet.se akta sig så det inte blir för lätt att kommentera för Aftonbladet. Under nyss nämnda Ungern – Sverige match tog kommentarsfältet en nästan chatlik form med flera fåordsinlägg i minuten. Inte den ton de flesta kommenteringsfunktionsägare vill ha. Tom. lägre klass än Twitter inlägg.

Noterade för övrigt att Aftonbladet.se’s CoveritLive livekommentering från Sverige – Norge i dam-EM hade 13 950 läsare. Kul att se hur många som verkligen klickar in sig på den utomstående web2.0 tjänsten från Aftonbladet.se och mobil.aftonbladet.se.

Kommentarer

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.