Så fungerar Salesforce och Contentfuls nya stora samarbete

In API, Contentful, E-handel, Nyheter, Salesforce, Salesforce Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Utöver det mer Tysklands-orienterade samarbetet med SAP har headless-jätten Contentful även skakat hand mer flera ”behemoths” inom branschen. Ett större nytt samarbete som avslöjades just innan augustis start är det tillsammans med Salesforce. Den nya alliansen ska ge uppdaterade Salesforce Composable Storefront bättre headless CMS stöd på flera olika sätt. Detta är både för kunder som redan har Salesforce eller Contentful i sin portfölj men även för nytillkomna.

Salesforce Composable Storefront dök upp för omkring 11 månader sedan och är en headless front med fokus på ”perf”, agilitet och snabb go-to-market för ehandlare.

0 st
omgångar har Contentful rest kapital
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

” – Vi är stolta över att hjälpa våra gemensamma kunder att underlätta övergången till en modern, komponerbar innehållsstrategi. Merchandisers och marknadsförare som använder Contentful och Salesforce Composable Storefront kommer att snabbt och enkelt kunna göra förändringar över kanaler, vilket gör att de kan bygga vilken digital upplevelse som helst och bli mer konkurrenskraftig i dagens komplexa och snabba e-handelsmiljö.”

Säger Steve Sloan, VD på Contentful.

De båda bolagen menar att det är fördelaktigt att slippa helt byta ut plattformar med den nya, API-first modellen man presenterar.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Avaus storsäljare är paketerad marketingOps för 15 Mkr