Så mycket omsätter de svenska e-handelsbolagen, ökar med 119%

In Check out/Kassasystem, Intershop, Nyheter, Viskan by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Internetworlds Urban Lindstedt har tittat på vilka svenska e-handelsaktörer som växer snabbast.

Utöver de mer globalt fokuserade produktbolagen som EPiServer (som borde passerat en bit över 100 svenska och 400 Commerce-kunder totalt nu), Magento, InterShop och Sitecore finns där en del svenska snabbväxare. Speciellt bland konsultgrupperna. Men omsättningarna är fortfarande blygsamma jämfört med andra typer av konsultgrupper inom IT.

Leder gör Vaimo som har ökat sin Magento-omsättning med imponerande 119% och omsätter nu 71,4 Mkr. Det är mest i landet. Den näst största konsulten Brightstep omsätter 64,7 Mkr (+24% i omsättning) följda av Avensias 47,7 Mkr (+45%) och Star Republic 30,7 Mkr (+22,1%).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Five Guys till Sverige, CX och digitalt stöd från Sitecore PaaS och nopCommerce

Samtidigt är de största systemtillverkarna Jetshop 57,3Mkr (+33,6% i omsättning) och, trots viss nyhetstorka senaste åren, Wipcore med 41,1 Mkr. Svenska SAP hybris omsätter blott 38,1 Mkr. Viskan 25,5 Mkr och Enferno Storm stod för årets omsättningsökning upp 120% till 22,1 Mkr.

0%
har Enferno ökat omsättningen med

De enda som minskar i omsättning är Ateles, Litium, Panagora, SiteDirect och Ec. Men Litium har samtidigt en vinstmarginal på imponerande 43,1%.

Kommentarer

  1. Litiums produktförsäljning har ökat mellan 2012 och 2013 och forstätter att gå starkt framåt. Anledningen till att Litiums omsättningssiffror har minskat och vinstmarginalen ökat är att vi sålde hela vår konsultverksamhet under 2013. Omsättningen kan därför inte jämföras rakt av mellan de två åren.

Leave a Comment