Salesforce och svensk aktör släpper EU- och GDPR-vänliga Public Cloud

In Cloud / Förvaltning, Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Både svenska Beebyte samt Salesforce har i dagarna avtäckt nya molntjänster inriktade på svenska företag och myndigheters nuvarande behov. Sett till lokal stabilitet samt EU-regulationer och annat. Nya Beebyte Public Cloud är en ny OpenStack-baserad virtualiserings tjänst speciellt inriktad på svenska SME företag, webbyråer och återförsäljare av molntjänster. Beebyte Public Cloud bygger på partnern Virtuozzo Hybrid Infrastructure.

”- Med vår nya plattform för virtuella servrar, så fortsätter vi att utmana marknaden för drifttjänster till affärskritiska system – allt medans vi fortsätter att ge riktigt mycket pang för pengarna. OpenStack hade en tillväxt om 166% mellan 2020 och 2022, men många användare har varit tveksamma till att ge sig in i stora och dyra integrationsprojekt. Det är hög tid att någon gör det enkelt och tillgängligt för den stora massan.”

Säger Niclas Alvebratt, VD på beebyte.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Zington köper Salesforce-byrå, så lägger de upp taktiken

EU GDPR-kompatibla ”Hyperforce EU Operating Zone” är byggd ovanpå Salesforce’s Hyperforce platform och är skräddarsydd för företag som jobbar inom EU:s regulationer.

” – Vår strategi är fokuserad på att hjälpa kunder att nå sina affärsmål och hantera deras regulatoriska risker. Hyperforce EU Operating Zone ger en ökad nivå av datauppehållstillstånd, vilket innebär att våra kunder har valet och kontrollen de behöver för att behålla sin data inom EU.”

Säger Ed Britan, chef för global integritet på Salesforce.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  E.ON bygger ut egna Salesforce-satsningarna, ny målbild med Marketing Cloud PaaS