Salesforce prissättning och kultur ifrågasätts av experter

In Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Vad är en licens av Salesforce egentligen värd för egna sälj- och marknadsteamen? Prislappen de senaste åren för en startlicens har dragit iväg. Det börjar på hyfsade 25 dollar, med support (75 dollar för Professional licens) blir det dyrare och ska efterfrågade egenskaper som workflows/pipeline till ökar det. Det är 150 dollar för Enterprise med alla tre egenskaperna. Per månad och per användare. För ett säljteam om 20 personer blir det sistnämnda närmare 400 000 SEK per år. För ett CRM till säljstyrkan.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

Salesforce CRM är en omfattande produkt i premiumsegmentet gentemot konkurrenterna. Men detta gäller enbart Sales Cloud-prislappen innan t ex Marketing Cloud- och Service Cloud aktiveras. De går för ytterligare lika stora kostnader och tilläggslicenser per månad och för varje separat ”cloud”. Det kan snabbt ge miljonkostnader för ett mindre eller mellanstora företag. Det är även mycket mer per månad och år än t ex aningen mindre konkurrenter som Sugar, Zoho, Hubspot, Pipedrive och Lime skriver Forbes. Därtill tillkommer att det krävs ytterligare väldigt omfattande insatser av partners, som oftast är Accenture, McKinsey, Deloitte eller PwC som gärna tar uppåt 2000 SEK per timme och sällan genomför mindre än fyrsiffriga implementationsprojekt.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Lawly presenterar ny UX och ID på Hubspot

Att Salesforce har Sveriges högsta löner har en förklaring i de höga licenspriserna. Kunder som PostNord ska redan haDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!

Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon

 

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så förändras HubSpot efter omtalde köpet av Clearbit