SAS säljer resor med helelektriska plan på ny headless-platta, huvudsajten hackad

In Contentful, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

SAS har ekonomiska problem men fortsatta digitala framgångar. Detta bl a med dagens kampanj travel.flysas.com/electric där nordiska resor i flygflottans första helt eldrivna plan (från Heart Aerospace, själva på WordPress) såldes ut för kampanjpris. Det fanns enbart ett flyg att fylla, med löftet att bli ”först upp någonsin i ett eldrivet kommersiellt SAS-plan”. Kampanjen och alla platserna i planen till tre nordiska länder sålde slut på enbart någon timme.

0 Mkr
i förlust gick SAS senaste kvartalet
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Allt på en Contentful headless CMS tillsammans med SAS front i React/Node.js och en hel del annat. SAS jobbar med bl a Valtech kring Contentful.

Samtidigt har SAS andra lösning på sas.se stora problem och ska utsatts för hackerattacker under fredagsförmiddagen. En bantad krissajt har delvis upprättats för att kunna hantera kundärenden och sköta försäljning. Även detta återfinns till stora delar på Contentful.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Tre ut, en in som ledare inom Multichannel Marketing Hubs 2023