Sitecores främsta e-handelsvapen mot EPiServer

In Featured, Optimizely/Episerver Commerce, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

I kampen mot EPiServer har Sitecore fått en modern, modig och numera extremt framgångsrik engelsk och global e-handelsreferens. Och det handlar inte ett av de gamla Fortune Global 500 företagens onlineaffär, ofta annars det yttersta beviset på en kompetent plattform efter upphandling.

Modesajten ASOS ligger sedan några år tillbaka på en Sitecore CMS med en integrerad e-handel upprättning.

Under räkenskapsåret 2013 omsatte nätmodeaktören ASOS 769,4 miljoner pund, en ökning med nästan 40 % jämfört med 2012. Även 2014 har börjat fantastiskt, de första sex månaderna av räkenskapsåret 2014 har hittills visat en tillväxt på 33 %.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Perf och API-first i Sitecores ”största innovation hittills”

sitecore_7_commerce_server_ecommerce

Något nog Sitecore håller tyst om är att lösningen är en högst skräddarsydd .NET e-handelsprodukt som växt fram med Sitecore som ovanpåliggande marknads- och CMS-lager.

Fjolårsförvärvet Commerce Server håller fortfarande på att integreras i vad som kommer bli en ny, större Sitecore Customer Engagement Platform / Sitecore 7 release (”Commerce Server Wave 11”).

Ett eget vapen Sitecore tar till är att erbjuda ett tredje steg i sammanslagningen mellan CMS och e-handel, det är att även erbjuda en tillhörande Dynamics AX integration.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  WPP bygger 30 000 man stor byrå, VML ska vara ”störst inom kreativitet”

I en aprilintervju, där MKSE’s Martin Edenström hjälpte till att ställa frågor, berättade EPiServers Martin Henricsson att EPiServer q2 2014 sålt 300 licenser av EPiServer Commerce och nya EPiServer 7.5 med integrerat e-handelsstöd. Vid Sitecores förvärv i november beräknades EPiServer ligga 18 månader före Sitecore gällande en fullständigt CMS/E-handelsintegration. EPiServers omfattande omskrivning av egna e-handelsförvärvet MediaChase till Commerce 2 tog omkring den tiden.

sitecore cxm commerce

Kommentarer

  1. Sitecore Engagement Commerce server wave 11 Will rock!

Leave a Comment