Socksss bygger global D2C e-handel på ny headlessplattform

In Centra, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Centra berättar de har en ny kund i Socksss. Ett strumpvarumärke som vill bli en global utmanare i strumpvärldens premiumsegment. Svenska Aino (som ökat egna omsättningen med mer än 200% sedan fokuset på bl a Centra två år sedan) står bakom produktionen.

Socksss ska komplettera en framgångsrik återförsäljarstrategi med sin nya globala D2C-satsning. Socksss säljs redan hs Selfridges, Net-a-Porter och Nordström. Målsättningen är att öka bolagets totala omsättning med 120% inom 12 månader.

Sean Fry, medgrundare av SOCKSSS, säger:

”- När vi först startade SOCKSSS blev det ett naturligt steg för oss att fokusera på wholesale, främst eftersom jag kommer från en bakgrund inom distribution, men också för att exklusiva återförsäljare är en väldigt bra varumärkesbyggande kanal om du lyckas få in foten på rätt ställen. Men med tiden har vi märkt hur viktigt det är för ett varumärke som oss, som fortfarande är relativt nya på marknaden, att också ha ett forum och en mötesplats som är i 100% enlighet med vårt brand – särskilt med tanke på att vi förmedlar en stor del av vår identitet genom vårt visuella uttryck. Därför inledde vi i början av 2022 ett samarbete med Centra och Aino, för att skapa en förstklassig digital varumärkesupplevelse som vi kan styra över med helt egna händer. Med vår nya e- handel hoppas vi kunna nå ut till ännu fler som delar vår filosofi kring att köpa färre plagg av högre kvalitet. Vår målsättning för 2022 är att öka den totala omsättningen med 120%, där e-handeln och återförsäljarverksamheten står för 50% vardera.”

Den nya butiken kommer under året hyperlokaliseras till Sydkorea, Frankrike, USA och Tyskland – men skeppar produkter till 180 länder från dag ett.

” – Innan vi började samarbeta med Centra saknades många tekniska grundfunktioner för att vi skulle kunna skala på den nivå vår ambition sträcker sig till. Men med den nya sajten har vi kunnat lokalanpassa vårt erbjudande med både språk och valutor mot flera nya marknader, och planerar att fortsätta utöka dessa under 2023. Dessutom har vi nu möjligheten att lokalisera lager för den amerikanska marknaden vilket vi planerar att utföra i början av nästa år. Vi kikar även på att öppna upp en tredje lagerplats i Japan för att stödja den asiatiska marknaden där vi redan har produktion igång. Med både teknik och design på plats har vi alla förutsättningar att visa vad SOCKSSS står för och samtidigt skapa en one-on-one dialog med våra kunder som är utspridda över hela världen. Vi ser stor potential att växa på marknader som Sydkorea och Tyskland som båda är väldigt fashion forward och där vi har sett att många svenska varumärken går hem.”

Fortsätter Sean berätta.

Även Centra-partnern Grebban berättade nyligen att de passerat 100 anställda på kort tid efter sitt fokus på bl a headlessplattformar inom e-handel som Centra. Aino och VD David Hellsing jobbar annars även med Shopify D2C e-handel.

 

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  DTC/B2B-företaget växer med 500 procent på ny Centra