Starbucks Sverige öppnar e-handel med 24nettbutikk och Klarna, går parallellt med PWA initiativ

In E-handel, Nyheter, PWA by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Starbucks i Sverige har i juli köpt in en enklare, norsk 24nettbutikk SaaS ehandelslösning med Klarna Checkout-stöd på store.starbucks.se för att sälja egna Starbucksmuggarna och 99:- SEK (!) styck sugrören online. Lösningen är snarare för evangelister som uppskattar varumärket och inte initialt tänkt som ett beröringsfritt ehandelsalternativ under Corona. Men fri frakt utgår i alla fall för de som köper in sex sugrör.

I ett samtal med ehandel.se säger Starbucks Sverige, Umoe Restaurants Group Coffee AB, Jr. Brand Manager Anna Hamnå att det i dagsläget inte finns någraplaner på att utöka e-handeln med exempelvis företagets egna kaffekapslar och kaffebönor. Som annars säljs och marknadsförs för fullt på ICA och Coop (och ica.se samt Coop.se) för t ex svenska Nespressomaskinägare.

Vi har mer på samma ämne:  Snoz prenumerationstjänst bygger PWA på Carismar Commerce

Som MKSE.com skrivit om tidigare har Starbucks även ett omfattande internationellt Coniq lojalitetsprogram online samt är en förespråkare av PWA teknik och paketering för sin egna e-handel och kundupplevelsebearbetning. Bland annat i progressiva satsningen app.starbucks.com som delvis används för svenska verksamheten.