Swedish Match öppnar upp ny e-handel på Episerver

In DAM, Nyheter, Omnikanal, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Update: Swedish Match har öppnat upp en Enferno STORM e-handel i kombination med den Episerver CMS tobaksjätten satsat på sedan flera år tillbaka.

Per Almhorn på Iveo berättar för MKSE.com att de står bakom hela releasen.

Liksom hos dagens andra Episerver e-handelslansering (då via Jetshop, ingen Episerver Commerce där heller – Episerver får fortsätta prata ”influenced ecommerce”) är det redan 70% mobila besökare hos tobaksbolaget. Så det är en väl mobilanpassad lösning som tagits fram. Det finns filtreringsmöjligheter, sorteringsmöjligheter och en trevlig layout med högupplösta bilder på alla otaliga varianter av snus.

Episerver är nöjda att lösningen landat i Episerver DXC molnet. Den använder därmed delar som Windows Azure Content Delivery Network. Det ska finnas en sinnrik integration mot BankID för åldersverifiering och Iveo-teamet är även stolta över att byggt en lösning så det går att prenumerera på snus. Som betallösning används Adyen och Klarna (Klarna via Adyen). En prestigevinst för Klarna att även synas i dessa brand store sammanhang.

Ett år ska det tagit att ta fram e-handeln, som ska bli en del av en ny omnikanalidé med de existerande fysiska butikerna i Stockholm, Göteborg, Strömstad och Åre. Marcus Barnden, Digital Manager på Swedish Match är ansvarig för satsningen.

Swedish Match använder sig även av Episerver Find sökmotor och Qbank DAM.

Swedish Match jobbar sedan några år tillbaka officiellt med Ottoboni, de har Comprend i vissa avseenden som inom IR.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Vendre tar nya kunder, 60 procent är från B2B

Leave a Comment