Tesla.com ersätter Shopify med Drupal och Adobe Experience Manager

In Adobe AEM, CXM, Drupal, E-handel, Nyheter, Shopify by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Svenska Tesla Motors samt geopositionerade, svenskspråkiga Tesla.com återfinns sedan ett tag tillbaka på en europeisk Drupal-uppsättning. Därmed inte på den globala Adobe Experience Manager som Tesla kört sedan två år tillbaka för den amerikanska marknaden med flera. Tesla var tom. ett av prestigekontona som visades upp (tillsammans med Dunkin’ Donuts) på stora scen under Adobe Summit för två år sedan.

Men det är den äldre Drupal 7:en som rullats ut för Sverige. Inte version 8 som Acquia och co. så gärna ser att sina kunder konverterar till, därmed hålls det lite mer tyst om projektet från Drupals sida. Tesla började nämligen sina Drupal-7 projekt redan för sju år sedan, så det är en äldre webbversion som svenskarna fortfarande tar del av. Tanken är att rulla ut AEM versionerna i flera länder löpande under 2018.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  ROIROI slås ihop med två andra byråer, skapar ROIROI Group med 65 anställda

Svenska tesla.com använder även stöd från Vimeo, GTM, Typography och Pingdom test. För javabaserade Adobe Experience Manager använder Tesla annars en egen LAMP stack med Jenkins, Hudson, JUnit, TestNG, Zephyr och JIRA stöd inom test och automation.

Tesla har tidigare även varit en enklare Shopify e-handelsanvändare. Ett e-handelsprojekt som inleddes för tre år sedan. Men den lösningen är aningen mer tillbakatryckt i skymundan just nu på de globala Adobe AEM- och Drupal-webbarna.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.