TietoEVRY har sålt av egna ”empatiska kontoret”

In AI, Machine Learning, Botar, Analys / Statistik, CDP, DMP, CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

TietoEVRYs satsning på empati och det empatiska framtida, uppkopplade kontoret har avyttrats. TietoEVRY sålde nyligen ”TietoEVRY Empathic Building” till finska IoT-bolaget Haltian. En allmänt ny syn på kontorslandskapet, dess funktion och tillgänglighet i pandemin kan ligga bakom beslutet. Sloganen för erbjudandet var:

”Göra våra byggnader mer vänliga mot anställda och säkerställa effektiv användning av arbetstiden.”

Dessförinnan var ”empati” och hur de egenskaperna illustrerades vid rekrytering och retention väldigt framlyfta på flera sätt internt hos TietoEVRY. De var dessutom en framlyft del av av hela tjänsteerbjudandet TietoEVRY erbjöd till kund på hög nivå.

Vi har mer på samma ämne:  Namnet Episerver i graven, bolaget döps om helt till Optimizely

“Empathic Building” var i egna listningarna ett av topp-fem erbjudanden TietoEVRY satsade på hösten 2020 och erbjudandet återfanns på samma nivå som bredare “Customer Experience”-erbjudandet samt omfattande “Rapid development/Service design” och “Mobile Workforce” [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]tjänsterna.

Teknik skulle användas för att boosta välmående glädje, produktivitet och innovation. Det ska leda till nöjdare medarbetare och bättre KPI:er generellt. Stora delar av empatin ska uppnås genom att ge anställda en app där de kan beställa t ex HDMI-kablar direkt till den plats i kontorslandskapet där de befinner sig för stunden. Martela och ClubCo Singapore är kunder TietoEVRY fick in. Eldsjälen Tomi Teikko fortsätter driva erbjudandet 2021 hos Haltian.[/ppp_patron_only]

Vi har mer på samma ämne:  TV4.se får nytt syfte, släpps med hypermodern UX, nya upphandlade Contentful konsulter